Nyheder

Forbedret sikkerhed til europæiske forbrugere, der handler via Shopify

Europa-Kommissionen har indgået en aftale med e-handelsplatformen Shopify, der styrker sikkerheden for europæiske forbrugere, der handler fra onlinebutikker på platformen.

Dialogen mellem parterne blev indledt efter, at Kommissionen havde modtaget adskillige klager, bl.a. fra Forbruger Europa-netværket.

Den globale platform Shopify er et af de mest populære værktøjer til at bygge og tilpasse en online butik og sælge via web og mobil og på tværs af kanaler.  

Shopify har nu, efter dialogen med EU-Kommissionen og CPC-netværket, forpligtet sig til at lave forbedringer, der gør det mere sikkert at handle via onlinebutikkerne på platformen.

Mange nye online butikker under pandemien

I løbet af de første år under corona, hvor onlinehandlen steg i hele EU, kom der mange nye webshops, som reaktion på den øgede efterspørgsel. Stigningen i online-handelen betød også flere klager fra europæiske forbrugere –  blandt andet om ulovlige salgsmetoder fra nogle af de virksomheder, der driver deres webshop via Shopify.

Klagerne fra forbrugerne viste nemlig, at flere webshops på Shopify-platformen var direkte svindel, leverede forfalskede varer, undlod at levere ordrer og mange undlod at give kontaktoplysninger af nogen art.

Shopify har accepteret at modvirke og overvåge ulovlige salgsmetoder fra handlende, der driver webshops på platformen. Det skal blandt andet ske ved, at Shopify hurtigt reagerer på beskeder om problemer med konkrete webshops.

Shopify har forpligtet sig til følgende:

  • At re-designe deres webshopskabeloner for at gøre det obligatorisk, at virksomheder udfylder sider med kontaktoplysninger, vilkår og betingelser, privatlivspolitikker og tilbagebetalingspolitikker.
  • At give onlineforhandlere klar vejledning om EU's forbrugerlovgivning, der gælder for deres e-handelsaktiviteter inden for EU og EØS.
  • At oplyse registrerede virksomhedsoplysninger for alle erhvervsdrivende i EU, hvis det bliver efterspurgt af en forbrugermyndighed.
  • At fjerne onlinebutikker, der er rapporteret af nationale forbrugermyndigheder, og indsende deres oplysninger til yderligere undersøgelse.

Forbruger Europas nyhedsbrev

Forbruger Europa udsender jævnligt nyhedsbreve med gode råd og nyheder om forbrugerrettigheder i EU inden for en lang række områder, fx flyaflysning, leje af bil, køb af varer og fortrydelsesret.

Når du tilmelder dig, giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbrev. Du kan til enhver tid afmelde dig og derved trække dit samtykke tilbage. Se Forbruger Europas privatlivspolitik.

Se tidligere udsendte nyhedsbreve