Rejser og transport

Rejser med tog over EU-grænser

Har du været ude for forsinkelse eller aflysning på togrejsen, eller har du oplevet forskelsbehandling ved køb af togbilletter? Her får du overblik over dine rettigheder på ruter inden for EU.

Ofte stillede spørgsmål om rejser med tog over EU-grænser

Ja, du har ret til at medbringe din cykel, hvis det er praktisk muligt. Du bør på forhånd tjekke muligheden for at medbringe din cykel på togrejsen og eventuelle gebyrer.

Cyklen skal som udgangspunkt være let at håndtere og må ikke genere den pågældende togkørsel. Det kan også afhænge af, om selve toget er indrettet til at transportere cykler.

Hvis toget er blokeret på sporet og ikke kan komme videre, skal togselskabet arrangere transport fra toget til næste station, til et andet afgangssted eller til rejsens endelige bestemmelsessted, når det er fysisk muligt. Det må gerne være med et alternativt transportmiddel.

Du kan have krav på erstatning, hvis det er togselskabet, der er ansvarlig for skaden på dit hjælpemiddel. Det vil altid ske en konkret vurdering af sagen. Der er ingen økonomisk grænse for erstatning.

Nej. Forsinkelsen være på mindst 60 minutter for at du kan kræve erstatning mv.

Som udgangspunktet er togselskabet ansvarlig for bagagen, hvis betingelserne for et erstatningsansvar er opfyldt.

Togselskabet er dog ikke erstatningsansvarlig, hvis skade på bagage og dyr skyldes fejl eller forsømmelser fra passagerens side. Din ret til erstatning vil afhænge af flere forhold og vil altid afhænge af en konkret vurdering af omstændighederne.