Skip navigation

Hvordan undgår jeg kopivarer på nettet?

Spørgsmål / Svar

26. marts 2013

Der er flere ting, du kan være opmærksom på, når du vil undgå kopivarer på nettet.

Autoriserede forhandlere vil sjældent navngive webadressen med et designnavn i kombination med ord som udsalg eller outlet, fx pantonstoleoutlet.dk. Sådan en webadresse kan være et tegn på, at der er tale om en forhandler af kopivarer.

En dansk webadresse (.dk) kan sagtens dække over en forhandler, der er etableret i udlandet, fx Kina eller USA. Virksomhedens placering har betydning for dine rettigheder. Du kan søge på DK Hostmaster eller Whois.com efter information om virksomheden.

Hvis varens pris er meget lavere end normalprisen på originalvaren, så kan det være tegn på, at der er tale om en kopi. En helt ny sæsonvare bør ikke kunne findes til udsalgspris hos en anden forhandler. Selv kopier sælges til høje priser, og du kan derfor ikke alene på baggrund af prisen gå ud fra, at der er tale om en original vare. Hvis der er tale om mærkevarer, så bed om et bevis for at det er en originalvare.

Søg oplysninger om forhandlerens omdømme på Google inden du køber. Måske har andre kunder delt deres erfaringer med den pågældende forhandler. Det er så ærgerligt at opdage bagefter, hvis mange andre brugere har skrevet negativt om den pågældende forhandler.

Hvis sproget er kunstigt og bærer præg af at være maskinelt oversat, så kan der være tale om en useriøs hjemmeside.

Betal med betalingskort. På den måde er du bedst beskyttet, da banken måske kan tilbageføre pengene til din konto, hvis varen ikke dukker op. 

Overvej at finde en anden side at handle på, hvis sælgeren ikke skriver sine kontaktoplysninger på hjemmesiden.

Tjekliste

Sidst opdateret: 26. marts 2013

Uddybende spørgsmål fra andre brugere:

Spørgsmål

af Stine d. 31. december 2015 kl. 09:24

Jeg har købt to jakker af mærket canadisk Goose, i god tro, at det var de ægte. Jeg har nu fået jakker og må konstatere at jakkerne er kopi. Jeg har kontaktet virksomheden, som ikke svarer. Der er ikke adresse på deres hjemmeside, så kan ikke sende retur. Pengene er trukket og jeg kan se at det er til en konto i Kina. Hvad kan jeg gøre? Jeg er ikke interesseret i varerne når det er kopi, og vil gerne have mine penge tilbage.

Svar

af Christel d. 05. januar 2016 kl. 09:58

0 %

Køb af kopivarer fra Kina

Hvis du ikke kan få fat i sælgeren, så kan du kontakte din bank og bede dem om at tilbageføre din betaling, hvis du har betalt med kreditkort.

  • Du har krav på, at sælgeren sender dig en ægte vare, men det kan dog være svært at få fat i sælgeren, når der er tale om svindelhjemmesider.
  • Kontakt sælgeren og bed om at få pengene tilbage. Husk at gemme dokumentation for din klage.
  • Kontakt banken hurtigst muligt, hvis sælgeren ikke reagerer, da banken har en frist for at behandle din indsigelse.

Fandt du svaret nyttigt

Stil et uddybende spørgsmål til emnet: Hvordan undgår jeg kopivarer på nettet?

Læs artiklen og skriv dit uddybende spørgsmål. Skriv så kort, som du kan. Dit spørgsmål bliver vist her på siden.

Når du kontakter Forbruger Europa for at få svar på et spørgsmål, skal du være opmærksom på, at vi registrerer dine oplysninger. Vi opfordrer dig til at læse privatlivspolitikken om dine rettigheder.

For at undgå spam fra robotter, må vi bede dig svare på et enkelt spørgsmål(Skriv svaret med tal):

Vi bestræber os på at svare på dit spørgsmålindenfor 3 hverdage. Du modtager en mail, når der kommer svar.

KUNNE DU BRUGE SIDEN?