Skip navigation

Må flyselskabet annullere min hjemrejsebillet, fordi jeg ikke brugte udrejsebilletten?

Spørgsmål / Svar

14. september 2015

Din hjemrejsebillet skal i udgangspunktet kunne bruges, selvom du ikke benyttede udrejsebilletten ifølge dansk ret.

Nogle flyselskaber har det som et standardvilkår, at hjemrejsebilletten bliver annulleret, hvis udrejsebilletten ikke bliver benyttet. Det er ikke et gyldigt standardvilkår efter dansk ret. Din hjemrejsebillet skal kunne bruges, selvom du ikke benyttede udrejsebilletten.

Hvis der er tale om et særligt fremhævet vilkår, som du udtrykkeligt har accepteret, da du købte flybilletten, fx ved at afkrydse netop dette vilkår, så kan flyselskabet måske have ret til at annullere din hjemrejsebillet.

Når du rejser med fly, skal du i øvrigt opfylde de krav, flyselskabet stiller.

Bliver du uberettiget afvist, når du vil rejse hjem, fordi du ikke har benyttet udrejsebilletten, skal du straks klage til flyselskabet, der har annulleret din billet.

Disse regler gælder kun for billetter, der er omfattet af dansk lov. Du skal være opmærksom på, at det samme ikke nødvendigvis gælder, hvis du har købt billetter, som er omfattet af et andet EU-lands regler.

Tjekliste

  • Sæt dig ind i flyselskabets aftalebetingelser
  • Hvis du bliver uberettiget afvist ved hjemrejse, skal du straks klage til flyselskabet
  • Når der er tale om et udenlandsk flyselskab, kan du også klage til Forbruger Europa, hvis det ikke er muligt at finde en løsning med flyselskabet
Sidst opdateret: 14. september 2015

Uddybende spørgsmål fra andre brugere:

Spørgsmål

af Ahmet d. 09. januar 2020 kl. 22:36

Jeg har købt forkerte udrejsebilletter til London fra Ticket.dk Kan jeg brænde min udrejsebillet og købe en ny udrejsebillet uden at det påvirker min hjemrejse billet ?

Svar

af Christel d. 10. januar 2020 kl. 13:32

89 %

Det vil afhænge af vilkårene fra ticket.dk og flyselskabet. Efter dansk ret så kan flyselskabet annullere din hjemrejsebillet, hvis det er et tydeligt vilkår. Det kan det fx være, hvis det står på din billet. 

Fandt du svaret nyttigt

Spørgsmål

af Marie d. 29. maj 2019 kl. 12:27

Jeg har købt en billet på ticket.dk fra København til New York over Toronto med udrejse i dag. Jeg nåede ikke flyet og har derfor købt en anden udrejsebillet, men vil gerne stadig benytte min hjemrejsebillet (New York-Frankfurt-København). Hvordan kan jeg sikre mig, at den stadig er gyldig? Flyselskabet er United Airlines, men afgangen flyves af Lufthansa.

Svar

af Peter d. 29. maj 2019 kl. 19:15

85 %

Vilkår om annullering af hjemrejse billet skal særligt fremhæves

Før du efter danske regler kan risikere, at din hjemrejsebillet annulleres i tilfælde, hvor du ikke har anvendt udrejse billetten, kræves det, at flyselskabet tydeligt har gjort dig opmærksom på vilkåret, og at du udtrykkeligt har accepteret dette. Hvis flyselskabet ikke har gjort dette, kan de efter danske regler ikke annullere din hjemrejse billet. 

  • Hvis du gerne vil være på den sikre side, kan du med fordel kontakte flyselskabet og bede dem bekræfte, at billetten fortsat er gyldig. 

Fandt du svaret nyttigt

Spørgsmål

af Torben Snowman d. 01. maj 2019 kl. 09:45

Jeg skal med SAS ud 6/5 og hjem 17/5. Grundet strejken bliver udrejsen cancelled. Kan man så nøjes med at anvende hjemrejsebilletten. Eller alternativt kan man kræve både ud- og hjemrejse billetten refunderet, når man ikke kan komme ud?

Svar

af Kristina d. 02. maj 2019 kl. 13:08

83 %

Refusion når flyselskabet aflyser rejsen

Når det er SAS, der aflyser rejsen, er det en anden situation end beskrevet ovenfor. Du har derfor krav på valget mellem ombooking eller pengene tilbage.

  • Hvis du vælger ombooking, vil din returrejse automatisk være gældende endnu
  • Hvis du vælger pengene tilbage, skal du tale med SAS om, hvorvidt du fortsat ønsker at bruge hjemrejsen, eller om du hellere vil have pengene tilbage for den også

Fandt du svaret nyttigt

Spørgsmål

af Jakob kjelstrup d. 03. november 2018 kl. 19:45

Hvis jeg har købt en flybillet enkelt som jeg så ikke bruger skal jeg informere flyselskabet om det.?

Svar

af Christiane d. 05. november 2018 kl. 11:14

82 %

Du behøver ikke afmelde brug af din flybillet

Hvis du af en eller anden årsag ikke ønsker at benytte din flybillet, er du ikke forpligtet til at underette flyselskabet. Du kan dog være opmærksom på, at flyselskabet nok vil vente på dig og dermed skabe forsinkelse hvis du allerede har nået at checke ind og herefter undlader at dukke op.

Fandt du svaret nyttigt

Stil et uddybende spørgsmål til emnet: Må flyselskabet annullere min hjemrejsebillet, fordi jeg ikke brugte udrejsebilletten?

Læs artiklen og skriv dit uddybende spørgsmål. Skriv så kort, som du kan. Dit spørgsmål bliver vist her på siden.

Når du kontakter Forbruger Europa for at få svar på et spørgsmål, skal du være opmærksom på, at vi registrerer dine oplysninger. Vi opfordrer dig til at læse privatlivspolitikken om dine rettigheder.

For at undgå spam fra robotter, må vi bede dig svare på et enkelt spørgsmål(Skriv svaret med tal):

Vi bestræber os på at svare på dit spørgsmålindenfor 3 hverdage. Du modtager en mail, når der kommer svar.

KUNNE DU BRUGE SIDEN?