Skip navigation

Hvornår er en rejse en pakkerejse?

Spørgsmål / Svar

26. marts 2013

Det er en pakkerejse, hvis du har bestilt den samlet hos rejsebureauet og betalt en samlet pris.

En pakkerejse består af mindst to af følgende ydelser:

  • Transport
  • Indkvartering
  • Anden turistmæssig ydelse fx en udflugt

Desuden skal rejsearrangementet være solgt til en samlet pris og have en varighed af mere end 24 timer, for at blive betegnet som en pakkerejse. Der behøver ikke at være transport med i rejsen for at det er en pakkerejse. Det kan også være et operabesøg i Malmø med tilhørende overnatning.

EKSEMPLER PÅ PAKKEREJSER

  • En klassisk charterferie hos et rejsebureau
  • Et rejsebureau sammensætter en rejse for dig
  • Forskellige dele af rejsen købes hos forskellige sælgere, men til én samlet pris
  • En oplevelsesgave eller oplevelsesrejse såsom wellnessophold eller fodboldrejser
  • Hvis du køber fx flybilletter OG inden for 24 timer klikker på et link i ordrebekræftelsen til fx hotel eller billeje, hvor dine informationer (kortoplysninger, mail og navn) overføres automatisk
  • En rejse, som er markedsført som pakkerejse

Læs mere om vilkår ved køb af pakkerejser

SAMMENSATTE REJSER

Der findes også rejsetypen "sammensatte rejsearrangementer", hvor du selv booker de forskellige dele af rejsen, såsom fly, hotel og transport. Ved sammensatte rejser er du dækket mod konkurs til en vis udtrækning, men der er ikke samme beskyttelse som ved pakkerejser. Der er bestemte krav til, hvordan du booker de forskellige dele af rejsen for at det kategoriseres som en sammensat rejse. 

Er du i tvivl om din rejsetype, så tjek kravene til en sammensat rejse her

Sidst opdateret: 26. marts 2013

Uddybende spørgsmål fra andre brugere:

Spørgsmål

af Tobias Adelgaard d. 21. marts 2020 kl. 09:03

Hej forbrugereuropa Vi var afsted på vores pakkerejse, da vi får af vide at en af destinationerne er lukket ned og de anbefalede os kraftigt at rejse hjem. Vi var i Thailand og skulle videre til Maldiverne. Begge lande var orange på daværende tidspunkt. Hvem skal gå ind og dække de 2 uger vi havde på Maldiverne? Mvh Tobias Adelgaard

Svar

af Claudia d. 23. marts 2020 kl. 15:48

87 %

Når I har købt en samlet pakkerejse til både Thailand og Maldiverne hos en dansk pakkerejsearrangør, er det dem, som umiddelbart skal kompensere jer for det mistede ophold på Maldiverne. I skal derfor kontakte dem skriftlig og bede om et afslag i prisen.

Der er helt generelt tale om en særlig situation, hvor det gælder om at få tingene til at fungere bedst muligt for alle. Der kan i disse dage være meget travlt hos rejsebureauer, forsikringsselskaber og andre, som det kan være relevant at kontakte. Det kan derfor være en god idé at væbne sig med lidt ekstra tålmodighed.

 

Fandt du svaret nyttigt

Spørgsmål

af Sebastian d. 16. marts 2020 kl. 19:48

Hvis jeg i forbindelse med køb af pakkerejse har tilkøbt og betalt en rejseforsikring, vil jeg da få det fulde beløb, altså (pakkerejse + rejseforsikring) refunderet grundet annullering af rejsen?

Svar

af Claudia d. 19. marts 2020 kl. 16:47

93 %

Jeg læser det som om, at din rejse er blevet afbestilt pga. at Udenrigsministeriet fraråder rejser, og du skal derfor have det fulde beløb retur fra din rejsearrangør.

Jeg vil umiddelbart mene, at du også skal have beløbet for rejseforsikringen retur, da den først beskytter dig, når du er rejst. Hvis det derimod er en afbestillingsforsikring, du mener, så skal den ikke tilbagebetales, da den allerede har beskyttet dig, dvs. fra du bestilte rejsen og frem til at man skal rejse.

Hvis du får problemer at få det fulde beløb retur fra din pakkerejsearrangør, kan du sende en klage til Pakkerejse-Ankenævnet. Du skal dog først have klaget skriftligt til din pakkerejsearrangør.

Fandt du svaret nyttigt

Spørgsmål

af Helen Hansen d. 03. marts 2020 kl. 19:05

Hvis jeg allerede for en måned siden har købt og betalt et fly, men så vil bestiller og betaler f.eks for en overnatning via flyselskabet, er der da tale om en pakkerejse, eller skulle jeg have bestilt overnatningen samtidig med flyet?

Svar

af Christel d. 04. marts 2020 kl. 10:39

94 %

Det er ikke en pakkerejse. For at det skulle være en pakkerejse, så er det et krav, at hotelovernatningen bookes inden for 24 timer efter flyet er booket. Derudover skal dine kontakt- og kortoplysninger være forudindtastet i bookingen af hotellet. 

Fandt du svaret nyttigt

Spørgsmål

af Sarah d. 10. februar 2020 kl. 15:15

Hvis jeg bestiller en rejse på Expedia med tur-retur fly - 2 uger i Miami, men kun booker 3 dage hotel. Er det så at betragte som en pakkerejse, hvis hotellet ikke er booket for hele rejsen?

Svar

af Christel d. 11. februar 2020 kl. 11:01

92 %

Det er ikke afgørende, om hotelopholdet er kortere end selve rejsen så længe, at det vedrører samme rejse. Jeg kan ikke ud fra dine oplysninger sige, om det bookingflow, som du følger på Expedia munder ud i en pakkerejse, da en pakkerejse kan opstå på flere forskellige måder. Først og fremmest handler det om, at de forskellige ydelser sammensættes af den samme erhvervsdrivende inden aftalen indgås eller de indgås med forskellige erhvervsdrivende, men de er:

a) er købt fra et enkelt salgssted og udvalgt, inden den rejsende accepterer at betale,

b) udbydes, sælges eller faktureres til en samlet pris,

c) annonceres til salg eller sælges under betegnelsen pakkerejse el.lign.,

d) sammensættes efter indgåelsen af en aftale, hvori den erhvervsdrivende giver den rejsende ret til at vælge blandt et udvalg af forskellige typer rejseydelser, eller

e) købes fra forskellige erhvervsdrivende gennem forbundne onlinebestillingsprocedurer, når den rejsendes navn, betalingsoplysninger og e-mailadresse er videregivet fra den erhvervsdrivende, med hvem den første aftale er indgået, til andre erhvervsdrivende og der senest 24 timer efter bekræftelsen af bestillingen af den første rejseydelse er indgået en aftale med sidstnævnte erhvervsdrivende.

Det vil derfor være en konkret vurdering, som jeg ikke kan sige ud fra oplysningerne i dit spørgsmål.

 

Fandt du svaret nyttigt

Stil et uddybende spørgsmål til emnet: Hvornår er en rejse en pakkerejse?

Læs artiklen og skriv dit uddybende spørgsmål. Skriv så kort, som du kan. Dit spørgsmål bliver vist her på siden.

Når du kontakter Forbruger Europa for at få svar på et spørgsmål, skal du være opmærksom på, at vi registrerer dine oplysninger. Vi opfordrer dig til at læse privatlivspolitikken om dine rettigheder.

For at undgå spam fra robotter, må vi bede dig svare på et enkelt spørgsmål(Skriv svaret med tal):

Vi bestræber os på at svare på dit spørgsmålindenfor 3 hverdage. Du modtager en mail, når der kommer svar.

KUNNE DU BRUGE SIDEN?