Skip navigation

Er der forskel hvis jeg køber en pakkerejse på en dansk side eller anden EU-side?

Spørgsmål / Svar

26. marts 2013

I Danmark kan du oftest afbestille pakkerejsen mod et vederlag. Det kan du ikke nødvendigvis i resten af EU.

Dine rettigheder, når du køber en pakkerejse i Danmark, fremgår af den danske pakkerejselov. Loven giver dig en ret til at afbestille en rejse mod et vederlag. Vederlagets størrelse vil i nogle tilfælde afhænge af, hvilken aftale rejsearrangøren har indgået med sine leverandører. Retten til afbestilling kan også begrænses på anden vis. Men som udgangspunkt har du ret til at afbestille pakkerejsen.

Hvis du har købt pakkerejsen af en rejsearrangør i et andet EU-land, gælder EU direktivet om pakkerejser. Ifølge disse regler har du kun ret til at afbestille din rejse, hvis rejsearrangøren laver betydelige ændringer før afrejsen. Du skal hurtigst muligt orienteres om ændringen, og du kan vælge at hæve aftalen uden omkostninger eller at acceptere en tillægsaftale, der præciserer ændringerne i rejsen og deres indflydelse på prisen.

Hvert EU land har dog mulighed for at give bedre rettigheder til forbrugerne, end det fremgår af EU direktivet. Du kan derfor godt komme ud for, at du kan få lov til at afbestille uden grund.

Uanset om du bestiller rejsen i Danmark eller i et andet EU land, er det altid en god ide at læse rejsebetingelserne igennem, før du bestiller. På den måde sikrer du dig, at du har ret til at afbestille pakkerejsen.

Tjekliste

  • Inden du bestiller, skal du tjekke, at aftalevilkårene giver dig ret til at afbestille rejsen og om det koster et gebyr
Sidst opdateret: 26. marts 2013

Uddybende spørgsmål fra andre brugere:

Spørgsmål

af Ida Nordentoft d. 21. januar 2016 kl. 22:28

Vi kigger på en pakkerejse fra en mindre spansk rejseudbyder med en dansk hjemmeside, men ikke medlem af den danske Rejsegaranti-fond. De skriver på deres hjemmeside, at de er dækket efter spanske forhold gennem et spansk forsikringsselskab: Mapfre. Rejseudbyderen hedder:Spain is More 2010 S.L. Calle Ancha 23, 24003 León. Licensnummer er CICL.24-72. CIF nr. (CVR-nummer) B24635476 Hvordan er jeg stillet ved evt. konkur, hvis jeg bestiller en rejse ved dette bureau?

Svar

af Peter d. 22. januar 2016 kl. 00:00

100 %

Rejsearrangører skal stille konkursgaranti

Europæiske rejsearrangører og formidlere skal kunne dokumentere, at de har en forsikring, så du får dine penge igen og hjemtransport ved konkurs.

Fandt du svaret nyttigt

Stil et uddybende spørgsmål til emnet: Er der forskel hvis jeg køber en pakkerejse på en dansk side eller anden EU-side?

Læs artiklen og skriv dit uddybende spørgsmål. Skriv så kort, som du kan. Dit spørgsmål bliver vist her på siden.

Når du kontakter Forbruger Europa for at få svar på et spørgsmål, skal du være opmærksom på, at vi registrerer dine oplysninger. Vi opfordrer dig til at læse privatlivspolitikken om dine rettigheder.

For at undgå spam fra robotter, må vi bede dig svare på et enkelt spørgsmål(Skriv svaret med tal):

Vi bestræber os på at svare på dit spørgsmålindenfor 3 hverdage. Du modtager en mail, når der kommer svar.

KUNNE DU BRUGE SIDEN?