Skip navigation

Kan jeg få mine penge tilbage, når koncerten bliver aflyst?

Spørgsmål / Svar

18. juni 2013

Du har krav på at få dine penge tilbage eller få billet til en anden dag, hvis koncerten gentages.

Koncerter kan blive aflyst af flere forskellige årsager for eksempel dårligt vejr og sygdom. Som regel vil arrangørerne af koncerten have taget forbehold for, at den bliver aflyst eller afbrudt.

Når koncerten bliver aflyst, vil du normalt have ret til at få pengene tilbage for billetten, eller få billet til en anden dag, hvis koncerten gentages.

Vær opmærksom på at du typisk ikke har krav på at få tilbagebetalt et eventuelt ekspeditionsgebyr, hvis koncerten bliver aflyst.

Tjekliste

  • Henvend dig til koncertarrangøren og kræv dine penge tilbage straks efter koncerten er blevet aflyst
  • Det kan ikke udelukkes, at billetformidleren - den side, du har købt billetten gennem - kan have et ansvar. Derfor er det en god idé at tjekke aftalevilkårene. 
  • Hvis du ikke kan komme igennem med dit krav, og arrangøren er fra et andet EU-land, Norge eller Island, kan du kontakte Forbruger Europa. Hvis koncertarrangøren er dansk, kan du henvende dig til Nævnenes Hus
Sidst opdateret: 18. juni 2013

Uddybende spørgsmål fra andre brugere:

Spørgsmål

af Carsten Krogh d. 26. marts 2020 kl. 17:42

Hej Jeg har købt billetter til en revy som så pga. coronavirussen bliver flyttet. De har blot meddelt at vores billetter rykkes fra 5. juni til 30.oktober og de vil ikke give pengene tilbage. Har jeg ikke krav på at få pengene tilbage? På forhånd tak Mange hilsner Carsten

Svar

af Claudia d. 27. marts 2020 kl. 15:15

87 %

Det vil komme an på, hvilke betingelser, som du har accepteret, da du bestilte revybilletterne. Umiddelbart burde du have mulighed for at hæve købet, da der nok er tale om en væsentlig ændring af tidspunktet. Du kan klage til Center for klageløsning, hvis du ikke kan finde en løsning med sælgeren. Det koster 100 kr. at oprette en klage.

 

Fandt du svaret nyttigt

Spørgsmål

af Tine Hahn d. 08. marts 2020 kl. 21:09

Hvilke rettigheder har man i forhold til at få pengene tilbage for koncertbilletter, når koncertens starttidspunkt rykkes fra kl. 20 til kl. 22 og man derfor ikke har mulighed for at deltage alligevel?

Svar

af Christel d. 10. marts 2020 kl. 11:14

83 %

Det vil i høj grad afhænge af de vilkår og betingelser som du accepterede, da du bestilte billetterne. Generelt set så kan man kun få pengene tilbage, hvis koncertens tidspunkts ændres væsentlig. Det vurderer vi umiddelbart ikke er tilfældet her.

Fandt du svaret nyttigt

Spørgsmål

af Michael Christensen d. 04. september 2019 kl. 13:16

Jeg har købt billetter til en koncert i Hamborg - det er VIP-billetter med meet and greet. Nu er meet and greet aflyst. Billetsælger har tilbudt en reduktion i billetpris. Men vi har været til flere koncerter med pågældende kunstner, og ville denne gang prøve meet and greet. Vi vil derfor ikke blot have købt normale billetter, som billetsælger nu tilbyder. Vi ønsker derfor at annullere hele købet, da det event vi har købt billet til er aflyst. Det accepterer billersælger ikke. Erstatningsbilletter med meet and greet til en anden koncertdato havde været ok for os. Kan billetsælger fastholde os i at skulle købe standardbilletter, som vi aldrig har ønsket?

Svar

af Kristina d. 05. september 2019 kl. 09:10

87 %

Ikke klare regler for mangler ved koncertbilletter

Der findes ikke fælles EU regler (eller danske regler) for, hvordan du er stillet ved køb af billetter, da det er en serviceydelse og ikke en vare. Normalt trækker man en parallel fra reglerne om køb af varer. Ifølge købereglerne ville du have valget mellem annullering af købet, afslag i prisen, omlevering eller afhjælpning.

Fandt du svaret nyttigt

Stil et uddybende spørgsmål til emnet: Kan jeg få mine penge tilbage, når koncerten bliver aflyst?

Læs artiklen og skriv dit uddybende spørgsmål. Skriv så kort, som du kan. Dit spørgsmål bliver vist her på siden.

Når du kontakter Forbruger Europa for at få svar på et spørgsmål, skal du være opmærksom på, at vi registrerer dine oplysninger. Vi opfordrer dig til at læse privatlivspolitikken om dine rettigheder.

For at undgå spam fra robotter, må vi bede dig svare på et enkelt spørgsmål(Skriv svaret med tal):

Vi bestræber os på at svare på dit spørgsmålindenfor 3 hverdage. Du modtager en mail, når der kommer svar.

KUNNE DU BRUGE SIDEN?