Skip navigation

Må sælgeren kræve en højere pris for billetten end den påtrykte?

Spørgsmål / Svar

26. marts 2013

Der er ikke fælles EU regler på området. Du er bedst sikret, hvis du køber billetter hos officielle billetudbydere.

Nogle billetbureauer har gjort det til en forretning at indkøbe billetter til koncerter og andre kulturelle arrangementer hos de officielle billetbureauer for derefter at videresælge billetterne til en højere pris.

I Danmark er denne fremgangsmåde ulovlig. Her må billetter til kulturelle arrangementer videresælges til højst den pris, koncertarrangøren har udbudt dem til plus det formidlingsgebyr, der eventuelt er betalt til det officielle billetbureau.

Har du købt dine billetter på en hjemmeside inden for EU, kan der gælde andre regler. I nogle EU lande er der slet ingen regler om salg af biletter til overpris, og sælgeren må derfor godt sælge billetter til en højere pris end der er påtrykt billetten. Sælgeren har heller ikke nødvendigvis pligt til at oplyse om, at billetten sælges til overpris. Hvis billetsalg til overpris ikke er forbudt i sælgers hjemland, vil du normalt være bundet af din bestilling, da der normalt ikke er fortrydelsesret ved køb af billetter til kulturelle arrangementer.

Du er bedst sikret, hvis du køber billetter hos officielle billetudbydere.

Hvis du er i tvivl om du betaler overpris, bør du spørge sælgeren, inden du køber billetten.

Tjekliste

  • Køb kun hos officielle billetudbydere
  • Spørg sælgeren inden køb om du betaler den officielle billetpris eller en overpris
  • Brug betalingskort ved betaling for billetten. Hvis du ikke modtager billetten, kan du bede banken om at tilbageføre det betalte beløb
Sidst opdateret: 26. marts 2013

Uddybende spørgsmål fra andre brugere:

Spørgsmål

af Liv d. 22. februar 2020 kl. 20:16

må en private person gerne sælge en enkelt billet videre til overpris ?

Svar

af Christel d. 24. februar 2020 kl. 09:04

100 %

Reglerne er de samme uanset om sælgeren er en privatperson eller en virksomhed. Det betyder, at billetterne ikke må sælges til overpris uanset, hver der sælger dem. 

Fandt du svaret nyttigt

Spørgsmål

af Søren d. 06. februar 2020 kl. 15:17

Hej Jeg har netop modtaget koncertbilletter købt hos Onlineticketshop.dk men kan konstatere at der står et andet navn på billetterne end mit eget. Er dette lovligt?

Svar

af Kristina d. 07. februar 2020 kl. 13:24

100 %

Ikke ulovligt at sælge dig koncertbilletter med en andens navn på (endnu)

Det burde som udgangspunkt ikke blive et problem for dig at få adgang til koncerten med det forkerte navn på billetten, og derfor har du ikke krav på at hæve købet eller få ændret navnet. Men hvis du bliver afvist i døren, har du krav på pengene tilbage eller krav på erstatningskøb for nye koncertbilletter, hvis det kan lykkes dig at skaffe nye billetter i døren.

Det forkerte navn på din billet skyldes formentlig, at Onlineticketshop.com (som er hollandsk) nok har brugt bots til at købe et stort antal billetter ind. Dette er ikke ulovligt på nuværende tidspunkt, men der er for nylig vedtaget regler i EU, der gør det ulovligt at købe en større mængde koncertbilletter ind med bots. Reglerne afventer nu implementering (= at blive til lov) i de forskellige EU-lande, før de kan gøres gældende overfor virksomhederne.

Fandt du svaret nyttigt

Spørgsmål

af Sille d. 06. januar 2020 kl. 08:40

Må en privat sælger af en billet, der er personlig, sælge sin billet til købspris plus navneændringsgebyr?

Svar

af Kristina d. 07. januar 2020 kl. 10:48

100 %

Administrationsgebyrer må gerne være inkluderet i videresalgsprisen

Du må gerne inkludere navneændringsgebyret i prisen, forudsat at du som sælger også er den, der foretager og betaler for navneændringen på billetten.

Vær opmærksom at det er danske regler, og at dette ikke er EU reguleret.

Fandt du svaret nyttigt

Spørgsmål

af Jens Tovborg d. 10. marts 2018 kl. 11:14

Har ligeledes købt billetter via StubHub - og begik den fejl at tro, at det var den officielle udbyder. Har betalt dobbelt pris til en koncert i Kbh. Spørgsmålet er nu om jeg kan fortryde købet - eller om det løb er kørt fordi det er andenhåndsbilletter?

Svar

af Anette d. 12. marts 2018 kl. 00:00

100 %

Ingen fortrydelsesret på køb af billetter

Der findes ikke en ret til at fortryde køb af billetter i lovgivningen. Dette gælder uanset, om du har købt hos en officiel udbyder eller en andenhåndsudbyder som fx StubHub.

  • Hvis du skal have mulighed for at fortryde købet, kan det kun ske, hvis StubHub giver dig mulighed for det,- enten i deres forretningsbetingelser som en del af deres generelle aftalevilkår, eller individuelt, fordi du skriver til dem og beder om det.
  • Et råd til en anden gang, hvis du ønsker at købe billetter fra en officiel udbyder, vil være at søge på kunstnerens eller koncertstedets hjemmeside. Her vil du kunne finde oplysninger om, hvor og hvornår det officielle billetsalg foregår. 

Fandt du svaret nyttigt

Stil et uddybende spørgsmål til emnet: Må sælgeren kræve en højere pris for billetten end den påtrykte?

Læs artiklen og skriv dit uddybende spørgsmål. Skriv så kort, som du kan. Dit spørgsmål bliver vist her på siden.

Når du kontakter Forbruger Europa for at få svar på et spørgsmål, skal du være opmærksom på, at vi registrerer dine oplysninger. Vi opfordrer dig til at læse privatlivspolitikken om dine rettigheder.

For at undgå spam fra robotter, må vi bede dig svare på et enkelt spørgsmål(Skriv svaret med tal):

Vi bestræber os på at svare på dit spørgsmålindenfor 3 hverdage. Du modtager en mail, når der kommer svar.

KUNNE DU BRUGE SIDEN?