Skip navigation

Kan jeg få skatter og afgifter retur, hvis jeg ikke bruger min flybillet?

Spørgsmål / Svar

12. september 2013

Hvis du ikke bruger din flybillet, skal du have tilbagebetalt refunderbare skatter og afgifter af flyselskabet.

Du har ingen lovbestemt fortrydelsesret på flybilletter. Du kan derfor ikke forvente at få tilbagebetalt billetprisen, når du ikke bruger din flybillet, medmindre det fremgår af aftalebetingelserne.

Nogle skatter og afgifter bliver kun opkrævet, hvis du bruger flybilletten, og dem har du ret til at få tilbagebetalt. Der er typisk tale om skatter og afgifter til staten og lufthavnen.

Det fremgår ikke altid tydeligt af flybilletten, hvor meget af totalprisen, der er skatter og afgifter, og hvor meget, du har krav på at få tilbage.

Når du henvender dig, skal sælgeren oplyse beløbet på de skatter og afgifter, der ikke er blevet udløst og dermed kan betales tilbage.

Du skal være opmærksom på, at sælgeren har ret til at opkræve et gebyr på 100 kr. pr. flybillet, når du skal have skatter og afgifter tilbage.

Brug vores beregner flyregler.dk til at finde ud af, hvad du har krav på som flypassager, hvis dit fly er aflyst.Sidst opdateret: 27. juli 2018

Uddybende spørgsmål fra andre brugere:

Spørgsmål

af Johan d. 31. august 2021 kl. 17:22

Hvis man har bestilt flybilletter via et rejsebureau, hvem skal tilbagebetale skatter og afgifter? flyselskabet påstår hårdnakket, at det er rejsebureauet og vice versa. Hvem har det faktiske ansvar? mvh Johan

Spørgsmål

af Simone Sørensen d. 15. marts 2020 kl. 20:43

Hej, Jeg har købt flybillet igennem Ryanair til London den 4. april og hjem igen den 11. Da al ind- og udrejse nu er frarådet på grund af corona, hvad er mine muligheder så? Jeg har ikke nogen rejseforsikring, men da det ikke er min skyld, at jeg ikke kan tage afsted, kan jeg så få nogen penge refunderet? Og er det muligt for mig at tage afsted, selvom det frarådes? De har endnu ikke aflyst flyene. Tak på forhånd!

Svar

af Christel d. 17. marts 2020 kl. 08:58

59 %

Hvis flyene ikke er aflyst, så har du ikke krav på at få pengene tilbage. Aflyses din udrejse på et senere tidspunkt, så kan du få både udrejse og hjemrejse refunderet, hvis billetterne er købt samtidig. Du kan godt rejse ud af Danmark, selvom det frarådes, men du bør undersøge om du kan komme ind i England kort før afrejse. Uanset om du kan komme ind i England, så vil du dog ikke kunne få pengene retur med mindre flyet er aflyst. 

Fandt du svaret nyttigt

Spørgsmål

af Betina Madsen d. 12. marts 2020 kl. 14:35

Min søn går på HHX og de har bestilt studietur til Skotland d. 23. marts og en uge frem. Kan de få refunderet pengene ved rejseforsikringen da det jo er blevet pålagt fra politikerne, at de skal blive hjemme fra skole de næste 14 dage fra i morgen fredag ?

Svar

af Christel d. 13. marts 2020 kl. 08:35

33 %

Det vil afhænge af jeres konkrete vilkår for jeres rejseforsikring. Jeres rettigheder afhænger endvidere af, om I har betalt til skolen eller om I hver især har betalt til et pakkerejsebureau, som står for turen.

Fandt du svaret nyttigt

Spørgsmål

af Kumrije d. 30. oktober 2019 kl. 14:46

Hej har bestilt en ferie for 3 til LA og skal flyve med British Airways. Der er så kommet en eksamen i vejen som jeg ikke var informeret om derfor skal have flyttet hjemrejsen så jeg kommer hjem en dag tidligere. ringede til British Airways og spurgte om en ombookning til en dag tidligere, hvilket godt kunne lade sig gøre mod en mer betaling på over 6000kr. hvilket jeg synes var ret voldsomt. Ringede ind igen efter jeg fandt denne fantastiske hjemmeside, hvor jeg fandt ud af at jeg kan få skat og afgifter tilbage. Denne gang fik jeg afvide at vi i alt kan får ca. 500kr tilbage. Synes det lyder vildt nu hvor vi har givet over 9000kr for vores flybiletter også kun kan få 500kr tilbage. Dette er hvad der står på deres hjemmeside. har de så ret til kun at give os under 200kr pr person? Total taxes, fees and surcharges per person DKK 2,260.00

Svar

af Kristina d. 01. november 2019 kl. 13:46

50 %

Beløbets størrelse for refundérbare skatter og afgifter

Det refundérbare beløb er oftest en ret lav andel af den samlede billetpris. Det varierer alt efter, fx hvor du flyver til og fra.

 

På en flybillet fremgår der som regel en pris for, hvad andelen af skatter og afgifter udgør i den samlede pris for flybilletten. Ud af dette er der mange skatter og afgifter, der ikke er refundérbare. Det hænger sammen med, at nogle af skatterne og afgifterne skal betales videre ved bookingtidspunktet og andre skal først indløses, idet du checker ind. Dertil kan begrebet ’skatter og afgifter’ dække over mere end, hvad der skal betales til myndigheder og lufthavne. Derfor kan beløbet, som British Airways tilbyder, godt være korrekt.

 

Vi har ikke i Forbruger Europa mulighed for at efterprøve, om niveauet er rigtigt, men det kan de i Forbrugerklagenævnet. Det koster et gebyr på 100+400 kr. at klage til Forbrugerklagenævnet, og du skal starte sagen ved Center for Klageløsning.

Fandt du svaret nyttigt

Spørgsmål

af Martin S. Nielsen d. 03. oktober 2019 kl. 15:07

Jeg har bestilt billetter direkte på Emirates danske hjemmeside og har fået denne specifikation : Oversigt over gebyrer Passagerer 3 Betalingstype Billetpris DKK 1.100,00 Afgifter pålagt flyselskabet DKK 6.630,00 Skatter og afgifter DKK 1.164,00 Pris i alt DKK 8.894,00 Vi skal rejse den 15.10 - og retur den 23.10 fra København til Dubai - billeterne er bestilt i jan. måned 2019 Hvad kan jeg forvente at få retur - idet Emirates d.d. påstår at jeg kan forvente ca. 300,00 pr. voksen - såfremt jeg ikke anvender billet og rejse.

Svar

af Christel d. 04. oktober 2019 kl. 11:35

52 %

Man kan få de skatter og afgifter retur, som først bliver udløst, når man rent faktisk flyver. Andre skatter og afgifter bliver beregnet ud fra flyvemaskinens vægt, flyvedistancen etc. og skal betales af flyselskabet uanset om passageren rejser. Nogle skatter og afgifter fastsættes af flyselskabet og er reelt en del af flybillettens pris, men bliver kategoriseret under titlen skatter og afgifter. I denne kategori findes fx YQ-skatten, der også går under navnet brændstoftillæg, fuel surcharge eller security tillæg.

Vi kan derfor ikke sige konkret, hvilke skatter og afgifter, som du kan få retur, da jeg ikke kan se, hvilke skatter og afgifter der er tale om. 

Forbruger Europa har ikke mulighed for at assisterer dig i en eventuel klagesag mod Emirates, da vi kun behandler klager over erhvervsdrivende registreret i EU, Norge eller Island. 

Fandt du svaret nyttigt

Stil et uddybende spørgsmål til emnet: Kan jeg få skatter og afgifter retur, hvis jeg ikke bruger min flybillet?

Læs artiklen og skriv dit uddybende spørgsmål. Skriv så kort, som du kan. Dit spørgsmål bliver vist her på siden.

Når du kontakter Forbruger Europa for at få svar på et spørgsmål, skal du være opmærksom på, at vi registrerer dine oplysninger. Vi opfordrer dig til at læse privatlivspolitikken om dine rettigheder.

For at undgå spam fra robotter, må vi bede dig svare på et enkelt spørgsmål(Skriv svaret med tal):

Vi bestræber os på at svare på dit spørgsmålindenfor 3 hverdage. Du modtager en mail, når der kommer svar.

KUNNE DU BRUGE SIDEN?