Coronavirus

Før du bestiller rejsen: Er der risiko for restriktioner på rejsemålet?

Er du usikker på, om du kan bestille en rejse til senere på året på grund af coronavirus? Her er gode råd til, hvordan du bedst kan sikre dig mod at miste penge.

Hvis du køber en pakkerejse

Hvis du overvejer at booke en rejse, så undersøg først og fremmest, hvad rejseudbyderen tilbyder ift. afbestilling og ombooking af rejsen. Hvis rejseudbyderen tilbyder gratis afbestilling og ombooking, så vær opmærksom på, om det står som et vilkår i aftalen, så du har det på skrift og kan dokumentere, hvad der er aftalt. Du bør desuden, inden du bestiller rejsen, undersøge, hvad der kan være af indrejsekrav og restriktioner, fx karantænekrav og krav til test og vaccinationer, krav til indrejseformular mv. på rejsemålet.

Du skal også være opmærksom på, at der fortsat kan gælde rejserestriktioner og smitteforbyggende tiltag ved hjemrejsen til Danmark, alt efter, hvilket land du har været i. Vær endvidere opmærksom på, at kravene til indrejse og øvrige restriktioner løbende kan blive ændret i de forskellige lande – også efter dit køb af rejsen.

Du kan følge med i dette på Udenrigsministeriets hjemmeside under rejsevejledninger for det pågældende land.  

Du kan eventuelt også tjekke hjemmesiden for det pågældende lands ambassade. Hvis rejser til din feriedestination frarådes på bestillingstidspunktet, og de også frarådes, når du skal rejse, så kan det få betydning for dine muligheder for at få rejsen refunderet. Undersøg derfor, om rejsearrangøren også tilbyder gratis afbestilling/ombooking i den situation. Husk at få den oplysning på skrift.

Hvis du selv arrangerer rejsen

Hvis du selv arrangerer ophold og transport, fx hotel og fly, kan du som udgangspunkt ikke få dine penge igen, hvis du selv vælger at aflyse rejsen på grund af restriktioner. Inden du bestiller ophold og transport, så undersøg, om det er muligt at annullere ydelserne og hvad det koster.

Undersøg din rejseforsikringer

Uanset hvilken rejseform du vælger, er det en god idé at tjekke, hvad din forsikring dækker. Har du selv en rejseforsikring, så tjek dens betingelser for afbestilling, og hvordan du i øvrigt vil være dækket på rejsemålet.

Hvis du køber en pakkerejse, kan du også købe en afbestillingsforsikring sammen med rejsen. Undersøg da, om den dækker, hvis der stadig er coronavirus, når du skal rejse.

Kontakt Forbruger Europa

Er du i tvivl om dine rettigheder, så kontakt os gerne for at få svar på dine spørgsmål. Læs mere om dine kontaktmuligheder her.
Kontakt Forbruger Europa

Få hjælp til at klage

Mener du, at du har et økonomisk krav mod en virksomhed i et andet EU-land, Norge, Island eller UK, så kan du starte en klagesag hos os. Vores jurister sidder klar til at hjælpe dig, og vores hjælp er gratis.
Opret din klage