Skip navigation

Mandag, onsdag og fredag fra 13-15 kan du få gratis hjælp og gode råd af vores jurister på chat eller hotline (tlf. 4171 5200). Du skal acceptere cookies for at kunne bruge chatten. Se vores kontaktoplysninger her

TEMA: Coronavirus og dine rejserettigheder

Dine muligheder for at få penge tilbage eller refunderet dele af dine udgifter er afhængige af flere ting. Få overblik over dine rettigheder, hvis du har bestilt separate flybilletter, hotelbooking, billeje, en samlet pakkerejse eller dit arrangement på rejsen aflyses.

Den følgende tekst tager udgangspunkt i situationen, som den så ud den 02. juli 2020.

HVEM SKAL JEG KONTAKTE, HVIS DER ER ÆNDRINGER PÅ MIN REJSE PÅ GRUND AF CORONAVIRUS?

Der er helt generelt tale om en særlig situation, hvor det gælder om at få tingene til at fungere bedst muligt for alle. Der kan i disse dage være meget travlt hos rejsebureauer, forsikringsselskaber og andre, som det kan være relevant at kontakte. Det kan derfor være en god idé at væbne sig med lidt ekstra tålmodighed og tjekke information på deres hjemmesider først.

FRARÅDER UDENRIGSMINISTERIET DIN REJSE?

Udenrigsministeriet justerer løbende sine rejsevejledninger. Ministeriet har desuden offentliggjort modeller for, hvad der skal til, før det ikke frarådes at rejse til et land. Nogle af kriterierne er baseret på tal fra Statens Seruminstitut, som offentliggøres hver torsdag, så der kan typisk ventes ændringer i rejsevejledningerne sidst på ugen.

Med virkning fra den 27. juni har Udenrigsministeriet indført en model for åbning af grænserne og lempelse af rejsevejledninger for lande i EU- og Schengenområdet samt UK. Modellen fastsætter nogle kriterier om blandt andet et lavt antal smittede.

Den 2. juli indfører Udenrigsministeriet desuden en ny model for rejser til såkaldte tredjelande. Modellen indebærer, at det ikke længere frarådes at rejse til alle lande uden for EU/Schengen og UK. Rejsevejledningerne lempes for lande, der lever op til fastsatte COVID-19 kriterier for indrejse til EU, og som samtidig ikke har betydelige indrejserestriktioner eller karantænekrav for de rejsende, som kommer til landet.

For tredjelande, som ikke opfylder kriterierne i modellen, frarådes alle ikke-nødvendige rejser til og med 31. august.

Du kan se Udenrigsministeriets rejsevejledninger her. Hvis du har spørgsmål til Udenrigsministeriets rejsevejledninger eller rejseråd, kan du henvende dig til Udenrigsministeriets borgerservice.

 

HVIS DU HAR PLANLAGT EN REJSE

HVIS DU HAR PLANLAGT EN REJSE

Dine muligheder for at få refunderet udgifter afhænger blandt andet af, hvem der aflyser, hvornår rejsen skulle finde sted og om det er separate flybilletter eller en pakkerejse.

07-04-2020

PLANLAGT REJSE

 

HOTEL, CAMPINGSTED ELLER ANDRE FERIEYDELSER

HOTEL, CAMPINGSTED ELLER ANDRE FERIEYDELSER

Din mulighed for at få penge tilbage for andre ferieydelser fx hotel el. ferielejlighed kommer bl.a. an på, hvem der aflyser og hvornår rejsen finder sted.

HOTEL, CAMPINGSTED ELLER ANDRE FERIEYDELSER

 

REJSER TIL STEDER MED INDREJSEFORBUD

REJSER TIL STEDER MED INDREJSEFORBUD

Nogle lande har indført indrejseforbud. Læs her om, hvad dine rettigheder er, hvis der er indrejseforbud på din rejsedestination.

07-04-2020

INDREJSEFORBUD

 

KONCERTER, FODBOLDKAMPE OG ANDRE EVENTS PÅ REJSEN

KONCERTER, FODBOLDKAMPE OG ANDRE EVENTS PÅ REJSEN

Har du billetter til et event i udlandet, som nu er blevet aflyst? Du kan læse mere om din ret til at få refunderet udgifter til billetten, flybilletter, hotel m.m. i denne artikel.

07-04-2020

EVENTS PÅ REJSEN

 

Når du tilmelder dig, giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbrev. Du kan til enhver tid afmelde dig og derved trække dit samtykke tilbage.
Se Forbruger Europas persondatapolitik.