Skip navigation

Alle hverdage fra 10-12 kan du få gratis hjælp og gode råd af vores jurister på chat eller hotline (tlf. 4171 5200). Du skal acceptere cookies for at kunne bruge chatten. Se vores kontaktoplysninger her

OBS: Forbruger Europa holder lukket den 5. juni på grund af Grundlovsdag. Vi er tilbage igen tirsdag den 6. juni 2020. 

Rettigheder når du rejser efter Brexit

Artikel -

Læs om, hvilken betydning Brexit har for dine rettigheder som forbruger, når du skal rejse til Storbritannien.

OBS: Denne temaside er skrevet med udgangspunkt i et Brexit uden en aftale.

Udtrædelsesaftalen er vedtaget. Vær dog opmærksom på, at der fra 1. februar 2020 til og med 31. december 2020 vil være en overgangsperiode, hvor de nuværende regler er gældende.

Temaet vil løbende blive opdateret i takt med, at de fremtidige aftaler mellem EU og Storbritannien forhandles på plads.

_____________

Når du rejser inden for EU, er du garanteret en række rettigheder – uanset om du rejser med fly, tog, bus eller færge.

Det kan f.eks. være relevant for dig at tjekke, om du får gavn af flypassagerrettighederne i EU, når du skal flyve ind og ud af Storbritannien efter Brexit.

Efter Brexit: Når du flyver til og fra Storbritannien

Flypassagerrettighederne giver europæiske forbrugere muligheden for økonomisk kompensation ved forsinkelser eller aflysninger. Du kan også have ret til mad og drikke, til at få betalt ophold på hotel ved aflysninger eller lange forsinkelser, til erstatning for mistede nætter på din destination eller til at få betalt en ny billet, hvis du mellemlander og misser forbindelsesflyet. 

Hvis du rejser med et flyselskab, som har base i EU, beholder du som udgangspunkt stadig dine passagerrettigheder som EU-borger til bl.a. kompensation – uanset om du rejser til eller fra Storbritannien.

Hvis du derimod rejser fra Storbritannien til et EU-land med et flyselskab, som ikke har base i EU, mister du EU-rettighederne.

Efter Brexit: Når du sejler til og fra Storbritannien

Som EU-borger vil du stadig være dækket af de europæiske passagerrettigheder til søs, hvis du rejser med et selskab, som har base i EU. Det gælder uanset om du rejser til Storbritannien fra et EU-land eller omvendt.

Du vil dog ikke være dækket, hvis du rejser fra Storbritannien til et EU-land med et selskab, som ikke har base i EU. Ligeledes gælder EU-reglerne ikke for rejser med båd fra Storbritannien til lande uden for EU.

Efter Brexit: Rejser med bus

Du beholder dine EU-sikrede forbrugerrettigheder, hvis du rejser til eller fra Storbritannien med bus.

Er du stadig i tvivl om, hvad Brexit vil betyde for dig? 

Hvis du har et konkret forbrugerspørgsmål om Brexit, kan du stille det inde på Forbruger Europas "Få svar"-side om Brexit

Du kan også læse de ofte stillede spørgsmål om Brexit på offentlige forbrugerportal, forbrug.dk. 

Sidst opdateret: 05. april 2019

Kunne du bruge siden?


For at se denne funktion, skal du først acceptere cookies.