Nyheder

Mistede sin bilreservation, fordi flyet blev forsinket: Nu er pengene kommet retur

Efter at have startet ferien ud med at miste sin bilreservation og de penge, han havde forudbetalt for en lejebil, startede Tommy Brink en klagesag via Forbruger Europa.

Tommy Brink fik en overraskende besked, da han stod ved skranken og skulle hente en udlejningsbil i lufthavnen i Krakow. Han havde booket bilen en måned tidligere og havde forudbetalt lejen af bilen på 1.537 kr. Da han skulle hente den, var den lejet ud til anden side, og pengene var tabt.

Rejsen bød nemlig på et forsinket fly og et corona-tjek, der resulterede i, at han ankom senere til biludlejeren end planlagt. Efterfølgende ventede han i kø ved udlejeren, så han var ved selve udlejningsskranken lidt mere end en time senere end forventet. Og beskeden var klar: Bilen var ikke længere tilgængelig, da han kom for sent. Biludlejeren henviste til kontrakten, hvori der stod:

“Please also note that the vehicle may not be available if you arrive late to the rental desk. If the vehicle is not released due to a late arrival no funds will be reimbursed. In the event of a delay, please contact the desk - telephone number provided above."

Efterfølgende indledte Tommy Brink sammen med Forbruger Europa en jagt på at få pengene igen:

”Det var ikke pengene, det var følelsen af at blive snydt, der gjorde, at jeg nægtede af acceptere, at de ikke ville give mig pengene retur. Jeg har en stærk retfærdighedsfølelse, og jeg følte virkelig, at det her var unfair. Jeg sad i et fly og kunne af den årsag ikke give biludlejeren besked om, at jeg kom for sent. Derudover havde de mit flynummer, så de kunne nemt se, at jeg var forsinket,” siger han.

Nu er bookingportalen gået med til at give ham pengene tilbage til både glæde og lettelse:

Jeg er glad for udfaldet, og jeg vil gerne ud med budskabet, så andre også ved, at det kan betale sig at holde på sin ret i sådan en situation. Jeg er glad for, at Forbruger Europa tog vare på sagen rent juridisk. Jeg prøvede selv at appellere til sund fornuft, men jeg stødte panden mod muren, og blev kastet rundt mellem flyselskab, bookingportal og biludlejer.

 Leder af Forbruger Europa, Lars Arent, er også tilfreds med sagens udfald:

”Denne sag har været principiel for os, fordi den viser, hvordan uklare aftalevilkår og manglende gennemsigtighed, kan gøre det rigtig svært at være forbruger. Og så er der flere virksomheder involveret i denne slags billejesager, og de melder alle hus forbi, når forbrugeren kontakter dem. Det er ikke ok. Derfor har vi arbejdet hårdt for at hjælpe Tommy Brink, og vi er tilfredse med resultatet”.

Hvis du har oplevet noget lignende, er du altid velkommen til at kontakte Forbruger Europa: https://forbrugereuropa.dk/om-forbruger-europa/kontakt-forbruger-europa/

Du kan læse mere om dine rettigheder i forbindelse med billeje her: https://forbrugereuropa.dk/rejser-og-transport/billeje-i-udlandet/

Forbruger Europas nyhedsbrev

Forbruger Europa udsender jævnligt nyhedsbreve med gode råd og nyheder om forbrugerrettigheder i EU inden for en lang række områder, fx flyaflysning, leje af bil, køb af varer og fortrydelsesret.

Når du tilmelder dig, giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbrev. Du kan til enhver tid afmelde dig og derved trække dit samtykke tilbage. Se Forbruger Europas privatlivspolitik.

Se tidligere udsendte nyhedsbreve