Skip navigation

Alle hverdage fra 13-15 kan du få gratis hjælp og gode råd af vores jurister på chat eller hotline (tlf. 4171 5200).

Du skal acceptere cookies for at kunne bruge chatten. Se vores øvrige kontaktoplysninger her.

Sådan kommer du til Fodbold VM i Rusland

17. januar 2018

Hvis du vil til VM i Rusland, har du flere muligheder. Du kan få et bureau til at arrangere rejsen, eller du kan gøre det selv. Vi gennemgår begge muligheder og giver dig tips til, hvad du bør være opmærksom på, når du køber VM-billetter.

Det er det internationale fodboldforbund FIFA, som står for billetsalget til VM-slutrunden.

Det betyder, at der til alle kampe vil være billetter offentligt til salg hos FIFA. FIFA har delt billetsalget op i tre faser. 

1. fase: Billetter kan søges fra 5. december til 31. januar og tildeles ved lodtrækning 
2. fase: Billetter sælges fra 13. marts til 3. april efter først-til-mølle-princippet
3. fase: Billetter sælges igen fra 18. april efter først-til-mølle-princippet

Forbruger Europa og Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen råder forbrugerne til at købe billetterne gennem den officielle billetudbyder, FIFA.

Uofficielle billetsælgere

Billetter udbydes også af uofficielle billetsælgere, men det kan være både risikabelt og dyrt at købe billetter via de uofficielle kanaler. Billetterne kan være falske, eller de dukker simpelthen ikke op. Forbrugerne risikerer desuden at skulle betale overpris.

I Danmark er det ulovligt at videresælge en billet til en højere pris, end den er købt til. I andre lande kan det dog være lovligt at videresælge billetter med fortjeneste.

Læs mere: Risikabelt at købe VM-billetter hos billethajer

Visum og rejseforsikring

Normalt skal man have visum, for at rejse ind i Rusland. I forhold til VM er det gjort lettere for fodboldfans. Den russiske regering har indført et FAN-ID som et alternativ til det traditionelle visum. FAN-ID giver adgang til Rusland fra 10 dage før til 10 dage efter slutrunden. Du skal ansøge om et FAN-ID, når du har sikret dig billet for at kunne komme ind på stadion.

Du skal desuden være opmærksom på, at det er lovpligtigt at have en personlig rejseforsikring for at rejse i Rusland. Tjek dette med dit forsikringsselskab, inden du tager af sted.

Rejsebureau arrangerer fodboldrejsen

Hvis du foretrækker at få hjælp af et bureau, som klarer det praktiske, flyver direkte til og fra værtsbyerne, sørger for indkvartering og lokale guider, så kan du bestille en pakkerejse.

Fordelen ved at bestille en pakkerejse gennem et bureau er, at du får en række rettigheder, hvis der opstår problemer på rejsen. Du skal dog være opmærksom på, at der kan være forskel på disse rettigheder, hvis du køber pakkerejsen gennem et dansk bureau eller et bureau i EU. Dine rettigheder, når du køber en pakkerejse i Danmark, fremgår af den danske pakkerejselov, mens bureauer i andre EU-lande er omfattet af EU-direktivet om pakkerejser.

Når du køber en pakkerejse, så tjek, hvad der er inkluderet i prisen. Undersøg på forhånd rejsebureauets regler for afbestilling, og hvem du skal klage til, hvis der opstår problemer under rejsen. Tjek, at du har personlig rejseforsikring eller om det er inkluderet i pakkerejsen. 

Du skal også være opmærksom på, at FIFA står for alt omkring billetter. Derfor er billetter til kampene typisk ikke med i en pakkerejse, og man er stadig selv ansvarlig for at skaffe billetter og FAN-ID gennem FIFAs billetansøgning. Nogle rejsebureauer tilbyder dog at annullere rejsen, hvis man mod forventning ikke får fat i billetter til kampene.

Du arrangerer fodboldrejsen

Du har også mulighed for selv at arrangere rejsen. Fordelen er, at du kan tilpasse rejsen efter dine ønsker.  Det kræver dog en lidt større indsats, og man skal være tidligt ude, da indkvartering i værtsbyerne hurtigt bliver booket.

  • Køb billet til en eller flere kampe gennem FIFA.
  • Ansøg om Fan-ID, når du har fået billetter til kampe.
  • Book overnatning i den by, hvor kampen spilles.
  • Book din flyrejse. Følg de gode råd, som du eksempelvis kan finde i vores generelle bookingguide.
  • Book transport mellem værtsbyer eller rundt i Rusland, hvis du skal være der i længere tid. Noget offentlig transport er gratis ved fremvisning af FAN-ID.
  • Tjek at du har personlig rejseforsikring, da det er lovpligtigt for at kunne rejse i Rusland.

En rejse, du selv har sammensat, kan i nogle tilfælde være omfattet af den særlige forbrugerbeskyttelse, der gælder for pakkerejser. Du kan læse mere om, hvornår en rejse er en pakkerejse.

Du kan læse mere om dine rettigheder, hvis der opstår problemer på din flyrejse fx aflysning, forsinkelse, overbooking eller bortkommet bagage.

Læs mere

 

Kvinde kigger på tablet

Når du tilmelder dig, giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbrev. Du kan til enhver tid afmelde dig og derved trække dit samtykke tilbage.
Se Forbruger Europas persondatapolitik.

 

PRESSEKONTAKT

Troels Leth

Telefon 4171 5316

leth@forbrugereuropa.dk

KUNNE DU BRUGE SIDEN?