Nyheder

Bedre beskyttelse når du vælger en pakkerejse

Vil du gerne høste fordelene af helt nye regler, som giver dig mere beskyttelse, når du vælger en pakkerejse? Her kan du læse om nogen af de forbedringer, EU's nye pakkerejsedirektiv medfører for forbrugere, der har bestilt rejse efter 1. juli 2018.

Er den brune sommerkulør falmet og de herlige minder om en dejlig ferie ved at fortrænges af dagligdagen? Så sidder du måske allerede nu og surfer rundt på nettet efter næste års ferie. 

Vælger du en pakkerejse fra en arrangør i et EU-land, har du nu endnu flere rettigheder og kan se frem til endnu bedre forbrugerbeskyttelse. Det skyldes de nye ændringer i EU’s pakkerejsedirektiv, som trådte i kraft i alle EU-landene den 1. juli 2018. 

  • Ret til detaljeret information

I de nye regler er det tydeliggjort at du har ret til detaljeret information om din rejse inden du indgår aftalen. 

Dette inkluderer: 

  1. Prisen og betalingsmetoden
  2. Hvilke dokumenter og sundhedsoplysninger der kræves
  3. Valgfrie eller obligatoriske forsikringer
  • Ret til at fortryde

Hvis du ombestemmer dig, eller du ikke kan rejse, kan du annullere kontrakten mod et gebyr. I nogle tilfælde kan du overføre din pakkerejse til en anden rejsende.

  • Bedre sikring mod prisstigning

Arrangøren må kun hæve prisen på pakken, hvis bestemte omkostninger stiger (f.eks. benzinpriserne). Det skal forklares tydeligt i aftalen og må ikke ske senere end 20 dage, før pakkerejsen starter. 

Hvis kontrakten udtrykkeligt nævner en risiko for prisstigning, har du ret til at annullere kontrakten og få penge tilbage, hvis den samlede aftalte pris stiger mere end 8 procent. 

  • Uundgåelige og ekstraordinære forhold? 

Du har ret til fuld refusion ved uundgåelige og ekstraordinære forhold (fx naturkatastrofer, terror m.m.), som væsentligt påvirker pakkerejsens gennemførsel eller din transport til destinationen. 

Dette gælder både hvis rejsearrangøren eller du selv aflyser rejsen. I sådanne tilfælde har du ret til at få alle de penge, du allerede har betalt, tilbage, men du har ikke ret til yderligere kompensation.

  • Bedre konkursdækning ved sammensatte rejser 

Reglerne indfører et nyt begreb, ”sammensatte rejsearrangementer”. Her får du bedre konkursdækning for en del af rejsen, hvis rejsen opfylder kravene til en sammensat rejse. Læs mere om kravene til et sammensat rejsearrangement

Forbruger Europas nyhedsbrev

Forbruger Europa udsender jævnligt nyhedsbreve med gode råd og nyheder om forbrugerrettigheder i EU inden for en lang række områder, fx flyaflysning, leje af bil, køb af varer og fortrydelsesret.

Når du tilmelder dig, giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbrev. Du kan til enhver tid afmelde dig og derved trække dit samtykke tilbage. Se Forbruger Europas privatlivspolitik.

Se tidligere udsendte nyhedsbreve