Skip navigation

Alle hverdage fra 13-15 kan du få gratis hjælp og gode råd af vores jurister på chat eller hotline (tlf. 4171 5200).

Du skal acceptere cookies for at kunne bruge chatten. Se vores øvrige kontaktoplysninger her.

60 år med EU: Forbruger Europa gør det nemt for forbrugerne

22. marts 2017 - Sidst opdateret: 23. marts 2017

Forbruger Europa netværket gør det lettere for forbrugerne at få fuldt udbytte af fordelene ved det fælles marked.

For 60 år siden blev det Europæiske Økonomiske Fællesskab etableret med Romtraktaten. I dag er Den Europæiske Union klodens største marked med 508 millioner forbrugere, der nyder godt af fordelene ved stærke forbrugerrettigheder samt varer og tjenesteydelser, der frit bevæger sig på tværs af grænserne.

For at styrke forbrugernes tillid til EU og sikre, at alle kan drage fuld fordel af det indre marked, giver Forbruger Europa netværket gratis rådgivning og hjælper på tværs af grænserne i EU, Norge og Island. I de fleste tilfælde er vejledning om forbrugerrettigheder tilstrækkeligt til at løse problemer ved køb over grænser. Forbruger Europa kan dog tage direkte kontakt til den erhvervsdrivende for at finde en løsning. Hjælpen fra Forbruger Europa gør det muligt at overvinde sproglige og kulturelle barrierer og sætter fokus på forbrugerens rettigheder.

En ny tilfredshedsundersøgelse viser, at netværket er en succes:

  • 75 % af forbrugerne vurderede Forbruger Europas hjælp som nyttig i forhold til at forstå deres rettigheder eller løse konflikter
  • 90 % af forbrugerne vurderede, at Forbruger Europas hjemmeside var let at bruge


Forbrugerne i EU får mere tillid takket være Forbruger Europa netværkets daglige arbejde, hvor juridiske vejledere i alle EU-lande samt Island og Norge deler deres erfaringer og deres viden.

Netværkets formål: at gøre den europæiske integration til en realitet – gøre forbrugernes hverdag lettere og hjælpe, når noget går galt.

Kvinde kigger på tablet

Når du tilmelder dig, giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbrev. Du kan til enhver tid afmelde dig og derved trække dit samtykke tilbage.
Se Forbruger Europas persondatapolitik.

 

PRESSEKONTAKT

Troels Leth

Telefon 4171 5316

leth@forbrugereuropa.dk

KUNNE DU BRUGE SIDEN?