Køb af VM-billetter hos uofficielle sælgere

17. januar 2018

Står du og mangler en billet til en vigtig VM-kamp, og er der totalt udsolgt? I Danmark er det ulovligt for billetbureauer at videresælge billetter til en højere pris. I andre lande er det tilladt at videresælge billetter til overpris. Bliv klogere på reglerne for billetter.

Nogle billetbureauer har gjort det til en forretning at indkøbe billetter til sportskampe, koncerter og andre kulturelle arrangementer hos de officielle billetbureauer for derefter at videresælge billetterne til en højere pris.

I Danmark er denne fremgangsmåde ulovlig. Her må billetter til kulturelle arrangementer højst videresælges til den vejledende salgspris + eventuelt formidlingsgebyr til det officielle billetbureau.

Har du købt dine billetter på en udenlandsk hjemmeside, kan der imidlertid gælde andre regler. Hvis billetsalg til overpris ikke er forbudt i sælgerens hjemland, vil du normalt være bundet af din bestilling, da der normalt ikke er fortrydelsesret ved køb af billetter til kulturelle arrangementer. Er du interesseret i at vide, om du betaler den officielle billetpris eller en overpris, kan du spørge sælgeren, inden du køber billetten eller tjekke hos det officielle billetbureau.

Risiko for falske billetter

Der kan være flere faldgruber, når du køber billetter gennem uofficielle sælgere, uanset om det er gennem en privat annonce, et billetbureau eller en gadesælger.

På det sorte marked kan du risikere at betale overpriser, men du kan også risikere at blive afvist ved stadion på grund af en forfalsket billet.

 

Sidst opdateret: 17. januar 2018
Mand med iPad

Ved at klikke på "Tilmeld" giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbreve. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage og opsige dit abonnement.

Du kan læse mere i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens privatlivspolitik

PRESSEKONTAKT

Ditte Juul Reder

Telefon 4171 5075

djr@forbrugereuropa.dk

Kunne du bruge siden?