Skip navigation

Alle hverdage fra 13-15 kan du få gratis hjælp og gode råd af vores jurister på chat eller hotline (tlf. 4171 5200).

Du skal acceptere cookies for at kunne bruge chatten. Se vores øvrige kontaktoplysninger her.

Nye EU-regler sikrer alle pakkerejser

28. oktober 2015 - Sidst opdateret: 28. oktober 2015

Forbrugere, der sammensætter deres egen pakkerejse på nettet, vil fremover opnå samme beskyttelse som dem, der køber rejsen gennem et traditionelt rejsebureau.

Inden for de næste to år skal alle EU-lande have implementeret Europa-Parlamentets nye regler for pakkerejser. Det betyder, at du vil blive bedre stillet end du er i dag, når du selv køber din flybillet og dit hotelophold og lejer bil på nettet.

Hovedpunkterne i de nye regler:

1.    Beskyttelse til "forbundne rejsearrangementer"

De nye regler om pakkerejser vil dække to typer af køb: Pakkerejser købt og arrangeret af en rejsearrangør og tilpasset den rejsende samt en ny måde at booke rejser på kaldet "forbundne rejsearrangementer", hvor forbrugeren ledes videre, fx fra bookingportaler til nye hjemmesider, hvor man kan tilkøbe yderligere rejseydelser som fx hotel eller billeje.
Parlamentet sikrede, at sådanne "forbundne salgstilbud", hvor den rejsendes navn, betalingsoplysninger og e-mailadresse overføres mellem udbyderne og et nyt salg gennemføres inden for 24 timer efter reservation af den første ydelse, også vil blive betragtet som en pakkeløsning.

2.    Tydelig information

Inden forbrugeren køber en rejse eller en del af en rejse, skal rejsearrangøren præcisere, om der er tale om en pakkerejse. Rejsearrangøren skal bl.a. oplyse forbrugeren om rettigheder, og om hvem, der er i sidste ende ansvarlig, som forbrugeren kan klage til, hvis noget går galt. Rejsearrangøren er også forpligtet til at bistå forbrugeren med omtrentlige ud- og hjemrejsetider samt oplysninger om mulige ekstraomkostninger, der kan forekomme.

3.    Ret til at annullere

Forbrugeren har ret til at annullere en pakkerejse og få pengene retur, hvis prisen på rejsen vil stige med mere end otte procent før afrejsedatoen, også selv om der er tale om ekstraordinære omstændigheder.

Mere information:

Pressemeddelelsen fra Europa-Parlamentet

Kvinde kigger på tablet

Når du tilmelder dig, giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbrev. Du kan til enhver tid afmelde dig og derved trække dit samtykke tilbage.
Se Forbruger Europas persondatapolitik.

 

PRESSEKONTAKT

Troels Leth

Telefon 4171 5316

leth@forbrugereuropa.dk

KUNNE DU BRUGE SIDEN?