Skip navigation

Alle hverdage fra 13-15 kan du få gratis hjælp og gode råd af vores jurister på chat eller hotline (tlf. 4171 5200).

Du skal acceptere cookies for at kunne bruge chatten. Se vores øvrige kontaktoplysninger her.

Nordisk konference om nyt forbrugerklagesystem

17. november 2015 - Sidst opdateret: 17. november 2015

Hvordan kommer de nye EU-regler til at påvirke behandling af forbrugerklager? Hvad kan vi forvente af den nye ODR-platform? Det er temaerne, når repræsentanter fra nordiske klagesystemer, forbruger- og erhvervsorganisationer samt erhvervsdrivende mødes til konference i Eigtveds Pakhus d. 18. november.

De nordiske lande har en lang tradition for løsning af forbrugerklager ved brug af klagenævn, og kan let søge inspiration og lære af hinanden. Konferencen om den nye ODR-platform og ADR-direktivet afholdes derfor i nordisk perspektiv, og den er arrangeret af Forbruger Europa og Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Norske, svenske og danske klagebehandlingssystemer vil byde ind med deres erfaringer fra arbejdet med at implementere ADR-direktivet i deres lande. De vil give deres syn på, hvad ændringerne vil betyde for klagesagsbehandlingen fremover.

Som repræsentanter for erhvervs- og forbrugerorganisationerne kommer Dansk Erhverv og Forbrugerrådet. De vil dele deres opfattelse af, hvilke konsekvenser, ændringerne i de nordiske landes klagesystemer vil få i praksis. I forlængelse skal et panel debattere forbrugernes udvidede klagemuligheder, de erhvervsdrivendes oplysningspligt og brug af ODR-platformen.

Dertil kommer et oplæg med inspiration og provokation fra Norwegian og Elgiganten, der begge er virksomheder med kendskab til de nordiske klagesystemer.

Professor Christopher Hodges fra Oxford University, har forsket i klagesystemer. Han vil sætte de nordiske klagesystemer ind i et europæisk perspektiv.

Deltagerne på konferencen kommer fra Sverige, Norge, Finland, Island og Danmark.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens innovationschef Flemming Steen Nielsen er moderator. På programmet optræder også vicedirektør Niels C. Beier, kontorchef Susanne Bager fra Center for Forbrugerrettigheders og Forbruger Europas leder Lars Arent.

Kvinde kigger på tablet

Når du tilmelder dig, giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbrev. Du kan til enhver tid afmelde dig og derved trække dit samtykke tilbage.
Se Forbruger Europas persondatapolitik.

 

PRESSEKONTAKT

Troels Leth

Telefon 4171 5316

leth@forbrugereuropa.dk

KUNNE DU BRUGE SIDEN?