Skip navigation

Alle hverdage fra 13-15 kan du få gratis hjælp og gode råd af vores jurister på chat eller hotline (tlf. 4171 5200).

Du skal acceptere cookies for at kunne bruge chatten. Se vores øvrige kontaktoplysninger her.

Garantier – kan de betale sig?

25. marts 2015 - Sidst opdateret: 22. november 2019

Nyttig viden om fordele og ulemper ved at købe udvidet garantidækning samt reklamationsret for hvert enkelt EU-land, Norge og Island kortlægges i ny rapport.

De gældende reklamationsfrister i hver enkelt EU-land, Norge og Island er blandt de emner, du kan læse om i Forbruger Europa netværkets rapport: »Commercial warranties - are they worth the money?«.

Rapporten beskriver desuden, hvornår det kan betale sig at købe en udvidet garantidækning, samt hvilken information, du har ret til som forbruger. Hvis du overvejer at købe en udvidet garantidækning eller en tillægsforsikring, så kan du anvende rapportens tjekliste.

Research fra 30 lande

Udover at fremlægge de lovpligtige informationskrav i rapporten, har Forbruger Europa netværkets 30 lande også undersøgt, hvordan virksomheder i de enkelte lande reelt informerer deres kunder om den lovpligtige reklamationsret og om de udvidede garantidækninger, virksomhederne ofte forsøger at sælge som et supplement.

Forbruger Europa i Danmark har også bidraget til rapporten ved at tjekke, om et antal danske virksomheder vejledte deres forbrugere om rettigheder i henhold til loven og om tilkøb af udvidet garantidækning. Undersøgelsen var en stikprøve og kan derfor ikke sige noget generelt om niveauet i Danmark. Den viste dog, at de danske virksomheder vejledte rigtig godt i forhold til de regler, der gælder efter købeloven.

”Rapporten er endnu et eksempel på, hvordan vi gennem samarbejdet i Forbruger Europa netværket kan undersøge og beskrive, hvad der gælder i hvert enkelt land, og dermed skaffe nyttig viden om vigtige emner til forbrugere, myndigheder og andre aktører,” siger Lars Arent, der er leder af Forbruger Europas danske center.

Læs hele rapporten og bliv klogere på udvidet garantidækning og dine reklamationsrettigheder i hele EU, Norge og Island.

Commercial warranties - are they worth the money?

 

Kvinde kigger på tablet

Når du tilmelder dig, giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbrev. Du kan til enhver tid afmelde dig og derved trække dit samtykke tilbage.
Se Forbruger Europas persondatapolitik.

 

PRESSEKONTAKT

Troels Leth

Telefon 4171 5316

leth@forbrugereuropa.dk

KUNNE DU BRUGE SIDEN?