Nyheder

Her kan du se alle nyheder fra Forbruger Europa. Du kan også bruge søgefeltet, hvis du leder efter noget specifikt.Euroteam konkurs

11. september 2012

Euroteam, det norske selskab som sælger billetter til for eksempel koncerter og sportsbegivenheder, har indgivet konkursbegæring.

Flyselskaber skal oplyse passagerer om deres rettigheder

27. august 2012

Passagerer i europæiske fly er sikret flere grundlæggende rettigheder, hvis der opstår problemer på rejsen. Forbruger Europa og forbrug.dk lancerer i dag en ny film, der giver et overblik over reglerne.

Pas på smarte sælgere på ferien

13. juli 2012

Hold hovedet koldt, hvis du får et godt tilbud, eller gaver og gevinster på gaden under din ferie. Du risikerer at blive lokket i armene på dygtige sælgere, som det kan være svært at modstå, lyder advarslen fra Forbruger Europa og Forbrug.dk.

Air Finland har indgivet konkursbegæring

05. juli 2012

Endnu et flyselskab har indgivet konkursbegæring, nemlig det finske selskab Air Finland, oplyser vores finske søsterkontor.

Italienerne straffer køb af kopivarer med fængsel

03. juli 2012

Det kan koste dig en bøde på flere tusind euro og i værste fald fængselsstraf, hvis du køber kopivarer på rejse i Italien. Bryder du lokale regler, når du er på rejse, så risikerer du også straf efter lokale regler, lyder advarslen fra Forbruger Europa og forbrug.dk.

Årsrapport 2011 fra Forbruger Europa netværket

25. juni 2012

Forbruger Europa Netværket har udsendt den årlige rapport ”The European Consumer Centres’ Network 2011 Annual Report” om netværkets arbejde.

Forbruger Europa har fået ny leder

08. maj 2012

Martine Kiding har altid interesseret sig for forbrugerjuraen bag grænseoverskridende handel. Nu står hun i spidsen for Forbruger Europa netværkets danske center.

Er dit flyselskab gået konkurs?

03. maj 2012

Der er forskel på, hvilke rettigheder du har afhængigt af, om du har købt dine billetter via et rejseselskab eller direkte hos flyselskabet. Forbruger Europa har udarbejdet et tema om dine rettigheder.

Film om datasikkerhed

07. februar 2012

EU-Kommissionen har i forbindelse med et fremstød for datasikkerhed lavet en film.

Undgå færdselsbøder på rejsen

07. februar 2012

Har du planer om at rejse til nogle af de andre europæiske lande, bør du være opmærksom på de lokale færdselsregler og love. Det gælder, hvad enten du har besluttet dig for at køre i egen bil, i en lejet bil eller tager din cykel med på ferien.

Forbruger Europa: Kom godt af sted til EM-slutrunden

12. december 2011

Til sommer løber det danske fodboldlandshold på banen til EM-slutrunden i Polen og Ukraine. Skal du købe billetter til Danmarks kampe? Så følg Forbruger Europas gode råd, og undgå problemer.

Fælles regelsæt skal styrke forholdene for flypassagerer

28. oktober 2011

En ny rapport fra Forbruger Europa netværket sætter fokus på, hvordan man kan styrke forholdene for flypassagerer, når der opstår problemer på rejsen. Rapporten viser, at der er brug for, at flyselskaber og myndigheder håndterer flypassagerernes rettigheder ens.

Forbruger Europa: Trygt at handle på tværs af grænser

04. oktober 2011

Forbrugere kan generelt godt føle sig trygge, når de handler online på tværs af EU’s grænser. Det viser en ny rapport fra Forbruger Europa netværket, der har testet forbrugerforholdene på det europæiske e-handelsmarked. Rapporten viser dog også, at der fortsat er plads til forbedringer på en række områder.

Undgå at blive snydt i jagten på kærligheden

30. september 2011

Internettet kan være stedet, hvor du finder den store kærlighed. Men hvis du opretter en profil på et datingsite, så hold øjnene åbne. Forbruger Europa bliver jævnligt kontaktet af forbrugere, der er bundet til et abonnement, som de har svært ved at komme ud af igen.

Pas på produktprøver i postkassen

05. august 2011

Forbruger Europa får i øjeblikket en del henvendelser fra forbrugere, der har fået produktprøver fx slankepiller sendt med posten, som de ikke har bestilt. Tag kontakt til den erhvervsdrivende hurtigst muligt, hvis der pludselig ligger en ubestilt prøvepakke i din postkasse, lyder rådet.

Forbruger Europa: Undgå bøvl med billeje i udlandet

03. august 2011

Kontrollér altid bilens stand, når du lejer bil i udlandet. Forbruger Europa bliver jævnligt kontaktet af forbrugere, der vender hjem og til deres overraskelse opdager, at biludlejningsfirmaet efterfølgende har hævet et større beløb fra forbrugernes konto til dækning af skader på bilen.

Undgå bøder når du har bilen eller cyklen med på rejser i Europa

28. juli 2011

Har du planer om at rejse til nogle af de andre europæiske lande, bør du være opmærksom på de lokale færdselsregler og love. Det gælder, hvad enten du har besluttet dig for at køre i egen bil, i en lejet bil eller tager din cykel med på ferien.

Flyklager ligger stadig i top i Europa

07. juni 2011

Forbruger Europa Netværket har hjulpet 71.000 EU-borgere, der købte varer og serviceydelser på tværs af grænserne i 2010. Det er en stigning på 15 % i forhold til 2009. En ud af tre klager drejer sig om transport og heraf tegner klager over flytransport sig for næsten 60 %. Mere end halvdelen af klagerne vedrører køb på nettet. Det viser årsrapporten for 2010 for Forbruger Europa netværket.  

Slut med tvivlsomme metoder ved salg af medlemskab i rejseklubber

10. marts 2011

Nye EU-regler skal sikre turister bedre mod at komme klemme i forbindelse med køb og salg af rejseklubber og lignende.

Norsk billetbureau skal refundere billetterne til danske fans

23. februar 2011

Fem danske forbrugere blev slemt skuffede, da de bookede billetter til koncerter og sportsarrangementer hos det norske billetbureau Euroteam. Vær opmærksom på brodne kar blandt billetbureauerne, lyder advarslen fra Forbruger Europa, der hjalp de fem danskere med at få pengene tilbage.

 

 

Nyheder

Ved at klikke på "Tilmeld" giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbreve. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage og opsige dit abonnement.

Du kan læse mere i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens privatlivspolitik

PRESSEKONTAKT

Ditte Juul Reder

Telefon 4171 5075

djr@forbrugereuropa.dk

Ved at klikke på "Tilmeld" giver du samtykke til, at vi sender dig vores pressemeddelelser. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage og opsige dit abonnement.

Du kan læse mere i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens privatlivspolitik