Nyheder

Her kan du se alle nyheder fra Forbruger Europa. Du kan også bruge søgefeltet, hvis du leder efter noget specifikt.ODR: Ny europæisk klageportal til forbrugere

15. januar 2016

Alle europæiske og danske netbutikker skal linke til en fælles europæisk klageportal ODR (Online Dispute Resolution). Den nye klageportal vil give forbrugere og virksomheder en nem, hurtig og billig adgang til at løse deres uenigheder uden at gå i retten.

Er der fejl på julegaven?

17. december 2015

Er lynlåsen defekt på den nye kjole, eller vil telefonen ikke tænde? Bliv klogere på, hvad du kan gøre, hvis der er fejl på den gave, som du lige har pakket op.

Guide til juleshopping på nettet

23. november 2015

Køber du julegaver i udenlandske netbutikker? Vi kender faldgruberne ved nethandel over grænser. Derfor har vi lavet en guide til før, under og efter købet, der kan minimere risikoen for problemer.

Nordisk konference om nyt forbrugerklagesystem

17. november 2015

Hvordan kommer de nye EU-regler til at påvirke behandling af forbrugerklager? Hvad kan vi forvente af den nye ODR-platform? Det er temaerne, når repræsentanter fra nordiske klagesystemer, forbruger- og erhvervsorganisationer samt erhvervsdrivende mødes til konference i Eigtveds Pakhus d. 18. november.

Rejse til Sharm el- Sheikh: Dine rettigheder ved aflysning

06. november 2015

Udenrigsministeriet fraråder nu alle unødvendige rejser til Sharm el-Sheikh. Men hvad har du ret til, når dit flyselskab eller rejsebureau aflyser rejsen?

3 gode råd, når du handler via bookingportaler

05. november 2015

Det er populært at finde billige flybilletter eller billeje på bookingportaler som CarTrawler, Flybillet.dk eller Momondo. Men hvor skal du egentlig henvende dig, hvis der opstår problemer med en ydelse, du har købt på en bookingportal? Og hvilke forpligtelser har portalen i handlen?

Nye EU-regler sikrer alle pakkerejser

28. oktober 2015

Forbrugere, der sammensætter deres egen pakkerejse på nettet, vil fremover opnå samme beskyttelse som dem, der køber rejsen gennem et traditionelt rejsebureau.

Handel på tværs af EU's grænser: Har du oplevet forskelsbehandling?

16. oktober 2015

Forbrugere og virksomheder kan møde forhindringer, når de ønsker at handle på tværs af EU's grænser. EU-Kommissionen ønsker, at du deler dine oplevelser med forskelsbehandling, så den slags begrænsninger kan blive fjernet.

Visa/Dankort kan gøre din billeje dyrere

07. oktober 2015

Nogle europæiske biludlejere kræver ekstra forsikring fra danske forbrugere, der vil betale billeje med deres Visa/Dankort.

Produktsikkerhed og miljø er afgørende for forbrugere i EU

21. september 2015

Fælles for forbrugere i EU er, at produktsikkerhed og bæredygtige produkter har stigende betydning. Der er dog forskel på, om forbrugerne i EU oplever, de har sikre produkter til rådighed, samt om de har tillid til anprisninger på produkter om fx miljøhensyn og bæredygtighed.

Ny EU-rapport: Danske forbrugere er de mest tillidsfulde i EU

21. september 2015

Danske forbrugere klager gerne, hvis vi oplever et uretmæssigt problem, og vi har stor tillid til, at lovgivningen på forbrugerområdet overholdes. Sammenlignet med de andre borgere i EU, så er vi i Danmark, de tredje mest vidende om vores forbrugerrettigheder, men vores kendskabsgrad er dog faldet siden seneste undersøgelse. Det viser EU-Kommissionens Consumer Markets Scoreboard (CMS), der offentliggøres i dag.

Storstrejke rammer Finnair

17. september 2015

Fredag den 18. september vil Finland blive ramt af omfattende strejker i transportsektoren. Finnair forventer alvorlige følger for flypassagererne.

7 typiske ferieklager

16. september 2015

Sommermånederne er højsæson for klager hos Forbruger Europa, da mange danskere vender hjem fra sommerferie med andet end souvenirs i bagagen. De vender også hjem med klager over en skuffende feriebolig eller en billeje, der blev noget dyrere end forventet.

Unge forbrugere løber ofte en risiko ved udenlandsk nethandel

08. september 2015

De danske unge handler gerne i udenlandske netbutikker. Kun et mindretal er dog opmærksomme på, at de sikres bedre rettigheder, hvis de handler inden for EU's grænser.

13. strejke fra Lufthansa på vej

07. september 2015

Tirsdag d. 8. september bliver der pilotstrejke hos Lufthansa – denne gang rammes langdistanceruter fra kl. 8 om morgenen til midnat.

Turister fortryder køb af medlemskab i rejseklubber

24. august 2015

Vær skeptisk – hvis du bliver tilbudt medlemskab af en rejseklub under din ferie i Sydeuropa. Forbruger Europa netværket har modtaget adskillige klager fra nordiske forbrugere, der fortryder en dyr rejseklubaftale, de underskrev på deres ferie, og som de efterfølgende ikke kan komme ud af.

Regler for køb af kopivarer

23. juli 2015

Hvad er en kopivare? Og er det ulovligt at købe kopivarer i EU? Bliv klogere på reglerne for kopivarer, og hvad du især bør være opmærksom på, hvis du overvejer at købe en kopivare på en rejse eller på nettet.

Danske turister påvirkes ikke af græsk beløbsgrænse

22. juli 2015

Danske turister i Grækenland kan forsat bruge deres betalingskort uden restriktioner både i butikker og hæveautomater. Det oplyser Forbruger Europas græske søsterkontor.

Har du spørgsmål om flybilletter fra Ryanair?

15. juli 2015

Forbruger Europas telefon har været rødglødende de sidste par dage, da vi får rigtig mange opkald om flybilletter fra Ryanair. Hvis du oplever, at telefonen er optaget, så kan du også sende os en mail med dit spørgsmål.

Biludlejere lover forbrugere bedre vilkår

13. juli 2015

Forbrugerklager over biludlejere er eskaleret hos Forbruger Europa i 2015, men nu lover en ny aftale med de fem største aktører i biludlejningsbranchen mere overskuelige kontrakter og bedre vilkår for forbrugerne. Det er resultatet af en skærpet indsats, som EU-Kommissionen og de europæiske forbrugermyndigheder har samarbejdet omkring. Forbruger Europa ser frem til at opleve effekten.

 

 

Nyheder

Ved at klikke på "Tilmeld" giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbreve. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage og opsige dit abonnement.

Du kan læse mere i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens privatlivspolitik

PRESSEKONTAKT

Ditte Juul Reder

Telefon 4171 5075

djr@forbrugereuropa.dk

Ved at klikke på "Tilmeld" giver du samtykke til, at vi sender dig vores pressemeddelelser. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage og opsige dit abonnement.

Du kan læse mere i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens privatlivspolitik