Skip navigation

Alle hverdage fra 13-15 kan du få gratis hjælp og gode råd af vores jurister på chat eller hotline (tlf. 4171 5200).

Du skal acceptere cookies for at kunne bruge chatten. Se vores øvrige kontaktoplysninger her.

Nyheder

Her kan du se alle nyheder fra Forbruger Europa. Du kan også bruge søgefeltet, hvis du leder efter noget specifikt.Gå til Ny og forbedret version af Forbruger Europas app

11. februar 2019

Hjælper forbrugere med problemer på rejsen – på 25 sprog og i 30 forskellige lande!

Gå til Ny oplysningshjemmeside om kopivarer

22. januar 2019

I dag lanceres hjemmesiden jegvælgerægte.dk om kopivarer og ulovlig streaming af musik og film.

Gå til Pressemeddelelse: Hvad betyder et no-deal Brexit for dig som forbruger?

14. december 2018

Hvis forløbet om Brexit ender i en såkaldt "no-deal", hvor Storbritannien efter den 29. marts 2019 træder ud af EU uden yderligere aftaler på forbrugerområdet, er der særlige forhold, som du skal være opmærksom på, når du handler i britiske butikker eller planlægger en rejse til Storbritannien. Forbruger Europa, som er Europa-Kommissionens rådgivningscenter i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, har samlet de gode råd.

Gå til Nye EU-regler om geoblokering: Forstå, hvad det betyder for dig

03. december 2018

Fra den 3. december 2018 gælder nye EU-regler mod geoblokering. Men hvad er geoblokering, og hvad betyder det for dig? Bliv klogere på, hvilke nye muligheder du får, og få tips til, hvordan du undgår at komme galt afsted med de nye regler.

Gå til Black Friday: Er tilbuddet for godt til at være sandt? Så pas på!

21. november 2018

Du kan gøre en virkelig god handel på det, som år efter år indtager førstepladsen som den største salgsdag i Danmark, Black Friday. Men selvom nettet er fyldt med gode tilbud, bør man være forsigtig: Der kan følge et uønsket abonnement med, når du finder en usædvanligt billig vare online.

Gå til Tredje kvartal 2018: 10 procent flere klagesager end sidste år

22. oktober 2018

I tredje kvartal af 2018 modtog Forbruger Europa ti procent flere klagesager end samme periode sidste år. Fly, billeje og hotelbooking lå i top tre. Dyk ned i statistikken her og se udviklingen fra samme periode i 2017.

Gå til Reklamationsret og garanti: Hvad er hvad?

01. oktober 2018

Er du helt skarp på, hvad forskellen på reklamationsret og garanti er? Få nemt styr på de juridiske begreber med vores infografik.

Gå til Bedre beskyttelse når du vælger en pakkerejse

17. august 2018

Vil du gerne høste fordelene af helt nye regler, som giver dig mere beskyttelse, når du vælger en pakkerejse? Her kan du læse om nogen af de forbedringer, EU's nye pakkerejsedirektiv medfører for forbrugere, der har bestilt rejse efter 1. juli 2018.

Gå til Tjekliste til sikker nethandel: Sådan undgår du snyd

14. august 2018

Undgå problemer, når du bevæger dig rundt på nettet. Brug denne tjekliste, når du handler online, og minimer risikoen for at blive snydt.

Gå til Din forbrugerret på ferien: Flyv, overnat, lej bil og shop i EU – uden problemer

24. juli 2018

I anledningen af sommerferien, har vi her samlet vores bedste forbrugertips til dig, som tager på ferie i et andet EU-land. Bliv klædt godt på som forbruger, og find ud af, hvad dine rettigheder er, når du flyver, overnatter, lejer bil og shopper i EU.

Gå til Rekordmange klager over billeje i Europa

18. juni 2018

Sidste år klagede rekordmange danske forbrugere over billeje i udlandet. I 2017 var antallet af klager steget med 32 procent i forhold til året før. Det viser en opgørelse fra Forbruger Europa, som er EU-Kommissionens danske forbrugercenter i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Gå til Borgerdialog om EU-forslag: En ny aftale for forbrugerne

08. juni 2018

Torsdag den 31. maj afholdt Kommissionen, i samarbejde med Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, et borgerdialogmøde om EU-Kommissionens forslag fra starten af april, ”En ny aftale for forbrugerne”. Her fik danske civilsamfunds- og interesseorganisationer mulighed for at stille spørgsmål og præsentere deres syn på Kommissionens udspil.

Gå til VM i Rusland: Den komplette guide til alle med fodboldfeber

01. juni 2018

VM er lige om hjørnet. Vi har lavet denne ultimative, komplette guide til alle, som har VM i fodbold på hjernen. Der er både tips til dig, som har købt billet og skal afsted, dig, som har billet men har fortrudt og dig, som ikke har billet, men gerne vil have én. Undgå faldgruber og ubehagelige overraskelser med denne guide i hånden.

Gå til Europadag 2018: 25 år med EU for forbrugerne

09. maj 2018

I år fylder det europæiske marked 25 år. Siden 1993 har europæerne kunne se deres forbrugerrettigheder udvikle sig i deres daglige liv; Fortrydelsesretten for nethandlen er harmoniseret, man har mindst to års reklamationsret på køb i andre EU-lande og en stærkere forbrugerbeskyttelse når man rejser med fly, tog, båd eller bus. Forbruger Europa-netværket har kastet et blik på nogle af de vigtigste forandringer på forbrugerområdet.

Gå til Risikabelt at købe VM-billetter hos billethajer

18. januar 2018

Salget af billetter til sommerens VM i fodbold er i gang, og det får typisk også billethajerne på banen. Køb billetten via de officielle salgskanaler, så undgår du problemer, lyder rådet fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen og Forbruger Europa. Overvej, om det kan være en fordel at købe en pakkerejse med billetten.

Gå til Sådan kommer du til Fodbold VM i Rusland

17. januar 2018

Hvis du vil til VM i Rusland, har du flere muligheder. Du kan få et bureau til at arrangere rejsen, eller du kan gøre det selv. Vi gennemgår begge muligheder og giver dig tips til, hvad du bør være opmærksom på, når du køber VM-billetter.

Gå til Køb af VM-billetter hos uofficielle sælgere

17. januar 2018

Står du og mangler en billet til en vigtig VM-kamp, og er der totalt udsolgt? I Danmark er det ulovligt for billetbureauer at videresælge billetter til en højere pris. I andre lande er det tilladt at videresælge billetter til overpris. Bliv klogere på reglerne for billetter.

Gå til Kan du reklamere over 2. sortering og udsalgsvarer?

04. januar 2018

Må butikken undtage udsalgsvarer eller 2. sorteringsvarer for reklamationsretten? Hvordan beregner du reklamationsfristen, hvis du får ombyttet en vare til en ny? Og hvad er reklamationsfristen på reparerede varer? Bliv klogere på reglerne for reklamation i EU og i Danmark.

Gå til Forbrugere skal gennemskue fælderne på nettet

02. november 2017

Europæiske forbrugere er i stigende grad udsat for aggressiv og vildledende markedsføring på nettet. Og vores kritiske sans skal skærpes, hvis vi skal undgå at købe uønskede produkter eller blive snydt ind i abonnementer. Derfor har Forbruger Europa netværket lavet en film, som gør forbrugerne i stand til at genkende fælder på nettet.

Gå til Flere klager over biludlejning

01. juni 2017

Antallet af forbrugere, der klager over billeje i Europa, er steget med 40 % de seneste tre år, viser tal fra de nordiske Forbruger Europa kontorer. De mest almindelige problemer er ekstra udgifter til forsikring eller efterbetaling af skader på bilen.

 

 

Nyheder

Når du tilmelder dig, giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbrev. Du kan til enhver tid afmelde dig og derved trække dit samtykke tilbage.
Se Forbruger Europas persondatapolitik.

 

PRESSEKONTAKT

Troels Leth

Telefon 4171 5316

leth@forbrugereuropa.dk

Når du tilmelder dig, giver du samtykke til, at vi sender dig vores pressemeddelelser. Du kan til enhver tid afmelde dig og derved trække dit samtykke tilbage.
Se Forbruger Europas persondatapolitik.