Skip navigation

Alle hverdage fra 13-15 kan du få gratis hjælp og gode råd af vores jurister på chat eller hotline (tlf. 4171 5200).

Du skal acceptere cookies for at kunne bruge chatten. Se vores øvrige kontaktoplysninger her.

3 gode råd om køb på bookingportaler

Det er populært at booke flybilletter eller billeje på portaler som CarTrawler, Flybillet.dk eller Momondo. Men hvor skal du egentlig henvende dig, hvis der opstår problemer med en ydelse, du har købt på en portal? Og hvilke forpligtelser har portalen i handlen?

Expedia, Travelmarket og Holidayautos er blot nogle af de websites, som mange danskere benytter til at booke flybilletter, hotel og lejebil.

Det kan være rigtig svært for dig som forbruger at gennemskue, om det er bookingportalen eller fx flyselskabet, som du indgår en aftale med. Det kan give problemer, hvis der går noget galt. Hvem skal du egentlig klage til, når der er flere parter involveret i handlen?

Her er tre gode råd fra Forbruger Europa til, hvad du kan gøre for at sikre dig mod problemer.

1) Hvem handler du med? 

Inden købet skal du være sikker på, hvem du handler med.  Er portalen blot en formidler, der sender dig videre til flyselskabets website? Eller er det portalen, du handler med? Det er i udgangspunktet den, du laver købsaftalen med, der er sælgeren.

2) Hvor kan du klage?

Læs handelsbetingelserne. Hvordan beskriver portalen sin egen rolle i handlen? Hvad står der om fortrydelsesret? Og hvordan skal du forholde dig, hvis der går noget galt.

Inden købet skal du have oplyst, hvem du skal henvende dig til, hvis du har en klage. Selvom du har betalt til portalen, kan det være, at den blot er en formidler, der videresender pengene til virksomheden, fx flyselskabet eller biludlejeren i Spanien.

3) Hvis du ikke ved, hvem sælger er…

Hvis du oplever et problem, så klag til alle involverede parter – både portalen og virksomheden. Portalen vil måske afvise at tage stilling til din klage, men det er vigtigt, at du alligevel klager skrifteligt til alle parter. I nogle tilfælde kan bookingportalen også stilles til ansvar eller hjælpe dig på anden måde. Det vil komme an på et juridisk skøn i din konkrete sag. 

Hvad hører vi om fra forbrugerne? 

Hør Forbruger Europas leder, Lars Arent, fortælle om, hvilke problemer, forbrugerne møder, hvilke gode råd, vi har - og hvordan Forbruger Europa kan hjælpe, hvis du har en klage.

 

 

KUNNE DU BRUGE SIDEN?