Skip navigation

Alle hverdage fra 13-15 kan du få gratis hjælp og gode råd af vores jurister på chat eller hotline (tlf. 4171 5200).

Du skal acceptere cookies for at kunne bruge chatten. Se vores øvrige kontaktoplysninger her.

Regler for køb af kopivarer

Artikel - - Sidst opdateret: 03. juli 2017

Hvornår er det ulovligt at købe kopivarer? Læs mere om reglerne for kopivarer, og hvad du bør være opmærksom på, hvis du overvejer at købe en kopivare til privat brug på en rejse eller på nettet.

I Danmark må du gerne eje og købe kopivarer til privat brug. Det er ulovligt at sælge kopivarer. Der findes ingen fælles regler for køb af kopivarer i EU.

Køb af kopivarer på nettet

Det er  ikke ulovligt at købe kopivarer på nettet fra et andet EU-land.

Hvis du køber kopivarer over nettet i et land uden for EU, skal du være opmærksom på, at SKAT har ret til at tilbageholde varerne. Herefter vil det være op til firmaet med rettighederne til originalvaren, om de vil anlægge sag for at kræve erstatning.

Køb af kopivarer på rejsen

I nogle lande er det ulovligt at købe og medbringe kopivarer, fx kan du risikere at få en bøde i Italien. Du bør derfor kende reglerne for kopivarer i det land, du rejser i.

Det er tilladt at indføre kopivarer i Danmark, som er købt på en rejse i et andet EU-land.

Hvis du køber kopivarer på en rejse i et land uden for EU, må du også tage dem med til Danmark, hvis værdien ikke overstiger 3.250 kr. og du har dem med i din bagage.

 

Læs mere:

  • Jeg vælger ægte er et fælles offentligt tiltag mod udbredelse af kopivarer. Bag jegvælgerægte.dk står et netværk af 12 samarbejdende myndigheder, Ministeriernes Netværk mod IPR-krænkelser. Læs mere på jegvælgerægte.dk 

KUNNE DU BRUGE SIDEN?