Skip navigation

Alle hverdage fra 13-15 kan du få gratis hjælp og gode råd af vores jurister på chat eller hotline (tlf. 4171 5200).

Du skal acceptere cookies for at kunne bruge chatten. Se vores øvrige kontaktoplysninger her.

Sådan betaler du sikkert på nettet

Artikel - - Sidst opdateret: 22. maj 2015

Når du handler på nettet, så bør du sørge for at vælge den sikreste betalingsmåde. Det betyder, at du i nogle tilfælde få tilbageført dine penge, hvis sælgeren ikke lever op til sine forpligtelser, går konkurs eller du fortryder købet til tiden.  Du skal også være opmærksom på, at dine personlige oplysninger beskyttes og ikke bliver misbrugt.

Databeskyttelse på en hjemmeside er afgørende for, om hjemmesiden er sikker for dig at handle på. Du kan nemlig risikere identitetstyveri, hvis du videregiver bestemte personlige oplysninger sammen med dit kortnummer til de forkerte.

Tjek altid hjemmesidens persondatapolitik og vær kritisk, hvis du ikke finder en. Persondatapolitikken skal beskrive, hvilke personlige oplysninger, hjemmesiden indhenter fra dig, hvad oplysningerne skal bruges til, samt hvem, der har adgang til dem. Indtast ikke dine oplysninger, hvis du ikke ved, hvem modtageren er.

Læs mere: Sådan undgår du svindelhjemmesider

Tjekliste til sikker betaling

  • Det bør fremgå af hjemmesiden, hvilke betalingsmuligheder den tilbyder. Oplysningerne skal være tilgængelige inden du accepterer et køb.
  • Du bør undersøge, at du er på en sikker hjemmeside, inden du indtaster dine kortoplysninger. Det kan du gøre ved at kigge efter symbolet med en lukket hængelås (Hængelås symbol) i nederste højre hjørne af browservinduet. Tjek også, at hjemmesideadressen begynder med ”https://”
  • Du bør også kontrollere, at du rent faktisk er på den rette hjemmeside. Der findes falske hjemmesider, som har adresser, der ligger tæt op ad en velkendt hjemmeside. Du kan ved en banal indtastningsfejl havne på en falsk side, som har til hensigt at misbruge dine kortoplysninger.
  • Sørg desuden for, at den nyeste antivirus software og en firewall er installeret på din computer, så du undgår at blive hacket.

Du kan få tilbageført dine penge

Når du har betalt med betalingskort via nettet, kan du få dine penge tilbage gennem din kortudsteder, hvis fx:

  • Sælger hæver et højere beløb end I har aftalt
  • Sælger ikke har leveret din vare
  • Du har udnyttet din fortrydelsesret, før varen er leveret

Banken kan kun tilbagebetale dine penge, hvis du har klaget til sælgeren først.

Hvis du er i tvivl om, at din kortudsteder kan hjælpe med at tilbageføre penge i dit konkrete tilfælde, så kontakt altid kortudstederen for at få en afklaring.

Betalingskort er sikrest

Det er normalt sikrest at betale med et betalingskort, hvor du indtaster kortnummer, udløbsdato og kontrolcifre. Når du har betalt med betalingskort ved netop at indtaste disse oplysninger, kan din kortudsteder tilbageføre pengene til din konto som nævnt i forrige afsnit.

Hvis du er i tvivl om, at din kortudsteder kan hjælpe med at tilbageføre penge i dit konkrete tilfælde, så kontakt dem alligevel for at få en afklaring.

Læs mere: Hvordan er det sikrest at betale, når jeg handler på internettet?

Læs mere: Nethandel i udlandet

Vores kollegaer hos forbrug.dk har lavet denne video, som kort forklarer, hvad du skal være opmærksom på, når du handler på nettet.

KUNNE DU BRUGE SIDEN?