Skip navigation

Kan jeg underskrive en rejseklubaftale på stedet?

Spørgsmål / Svar

26. marts 2013

Mange danskere fortryder, når de har underskrevet en aftale med en rejseklub. Derfor anbefaler vi, at du venter med at skrive under til du har gennemgået aftalens betingelser i fred og ro. Du bør altid tjekke sælgerens omdømme, inden du overvejer at indgå en aftale.

Lyder det for godt til at være sandt, så er det sikkert for godt til at være sandt. Aftaler med rejseklubber er ofte svære at gennemskue og kan være meget svære at komme ud af efterfølgende.

Bliver du mødt af en sælger, som vil have din underskrift med det samme, er det en god idé at slå koldt vand i blodet, selvom tilbuddet lyder fristende.

Du bør vente med at underskrive aftalen, til du har læst den igennem i fred og ro. Du skal sikre dig, at du forstår konsekvenserne af aftalens betingelser, og at aftalen beskriver din fortrydelsesret. Alle mundtlige aftaler skal være skrevet ind i kontrakten. Du bør også vente med at betale, indtil din fortrydelsesret er udløbet, og du bør ikke udlevere dine betalingskortoplysninger til sælgeren.

Tjek at sælgeren har skrevet eksempler på hoteller, som du har mulighed for at bestille og sammenlign priser på nettet med de priser, rejseklubben oplyser. Undersøg, at der er flyafgange fra Danmark til de steder, som rejseklubben anviser. Hvis du er i tvivl om aftalens vilkår, og sælgeren ikke kan besvare dine spørgsmål tilfredsstillende, så udlad at skrive under på aftalen.

Tjekliste

  • Tjek rejseklubben/sælgerens omdømme på nettet
  • Tjek at du har fortrydelsesret på aftalen
  • Sørg for at mundtlige aftaler bliver skrevet ind i aftalen
  • Betal ikke under salgspræsentationen. Vent med at betale indtil fortrydelsesfristen er udløbet
  • Brug kun betalingskort og aldrig kontanter eller bankoverførsel
Sidst opdateret: 26. marts 2013

Uddybende spørgsmål fra andre brugere:

Spørgsmål

af Finn Burgsø d. 03. januar 2019 kl. 07:23

Jeg har under et ferieophold på Tenerife - via skrabelods-metoden - underskrevet en rejseklub-aftale med firmaet Sandandseas, der i de kommende 2 år giver mig ret til 1 uges ophold i en bestemt lejlighedskategori (skal bookes senest 11 mdr. efter aftalens indgåelse) og en voucher på yderligere en uges ophold i samme lejlighedskategori. Jeg har på stedet betalt 2100 eu for de kommende ophold i lejligheden. Jeg er ikke blevet informeret om fortrydelsesret i forhold til den indgåede aftale. Jeg har på stedet (dagen efter jeg havde underskrevet aftalen) meddelt sælger, at jeg ønsker at annullere aftalen. Sælger har efter 4 uger - og 3 rykkere - endnu ikke svaret på min henvendelse. Jeg har ved henvendelse til mit pengeinstitut 3 dage efter underskrivelse af aftalen, nu efter 3 ugers venten fået afslag på, at mit pengeinstitut kan tilbageføre pengene. Kan Forbruger Europa hjælpe mig? Med venlig hilsen Finn Burgsø

Svar

af Christiane d. 04. januar 2019 kl. 13:34

100 %

Man skal oplyses om sin fortrydelsesret

 

Før du indgår en kontrakt om en timeshare aftale, skal sælger oplyse dig om din fortrydelsesret i aftalen. Som udgangspunkt har man 14 dages fortrydelsesret efter en timechareaftale er blevet bindende. Fristen kan dog forlænges op til et år og 14 dage, hvis forbrugeren ikke har modtaget standardfortrydelsesskemaet der oplyser om denne ret, før aftalens indgåelse. Det påhviler forbrugeren at læse kontrakten igennem og se om dette skema er indeholdt. 

Hvis sælger ikke efterkommer oplysningspligten og ikke efterkommer en rettidig brug af fortrydelsesretten, kan du have ret til charge back fra dit pengeinstitut. Hvis banken ikke giver dig medhold i dit krav om charge back vil denne afgørelse kunne påklages hos pengeinstitutankenævnet (https://fanke.dk/klage/) deres afgørelse er bindende for banken.  

Fandt du svaret nyttigt

Stil et uddybende spørgsmål til emnet: Kan jeg underskrive en rejseklubaftale på stedet?

Læs artiklen og skriv dit uddybende spørgsmål. Skriv så kort, som du kan. Dit spørgsmål bliver vist her på siden.

Når du kontakter Forbruger Europa for at få svar på et spørgsmål, skal du være opmærksom på, at vi registrerer dine oplysninger. Vi opfordrer dig til at læse privatlivspolitikken om dine rettigheder.

For at undgå spam fra robotter, må vi bede dig svare på et enkelt spørgsmål(Skriv svaret med tal):

Vi bestræber os på at svare på dit spørgsmålindenfor 3 hverdage. Du modtager en mail, når der kommer svar.

KUNNE DU BRUGE SIDEN?