Skip navigation

Skal vi klage til flyselskab eller rejsebureau, hvis flytiderne bliver ændret?

Spørgsmål / Svar

26. marts 2013

I skal altid klage til sælgeren af rejsen, også selvom det ikke er sælgeren, som har ændret flytiderne.

Du skal altid klage direkte til den, som har sendt dig ordrebekræftelsen. Også selvom det er flyselskabet, som ændrer i tiderne. Det er som udgangspunkt sælgeren, du har indgået aftalen med.

Det er en god idé at klage skriftligt, hvis du senere skal dokumentere, at du har klaget. 

Jeg har sammensat rejsen på nettet selv. Er bookingsiden så sælgeren? 

Hvis du selv har sammensat rejsen på nettet, er det ikke sikkert, at bookingsiden har et ansvar. Det kommer an på, om de har taget et såkaldt "formidlingsforbehold". 

Formidlingsforbeholdet betyder, at siden blot er formidler af en vare, og ikke en sælger. Derved har de ikke har samme ansvar.

I så fald skal du kontakte flyselskabet. 

Hvor kan man se, om bookingsiden blot er en formidler? 

Du kan se, om de tager et formidlingsforbehold, i deres "Generelle vilkår og betingelser". 

Hvis det er en dansk bookingside, skal det fremgå tydeligt undervejs i købsprocessen, at de blot er formidlere, men reglerne er ikke ens i alle EU-lande. Der er andre EU-lande, som ikke har så skrappe krav til bookingsiderne, hvor det er tilstrækkeligt at oplysningen fremgår af de vilkår og betingelser, man skal acceptere før man kan gennemføre købet. 

Tjekliste

 • Klag straks til sælgeren af rejsen, hvis der er ændringer i rejsen, uanset om det er rejsebureau eller flyselskab
 • Klag skriftligt og husk at have din klage gemt et sted, så du kan bruge den som dokumentation
 • Har du problemer med din pakkerejse, kan du klage til Forbruger Europa, hvis det ikke er muligt at finde en løsning med rejsebureauet
Sidst opdateret: 26. marts 2013

Uddybende spørgsmål fra andre brugere:

Spørgsmål

af Morten Hansen d. 09. juli 2019 kl. 08:19

Vi har haft en glimrende tur til Hurgada, Ægypten. Vi har bestilt og købt rejsen af Bravo Tour. Intet at klage over. På hjemrejsen skal vi flyve med Norwegian og her bliver vi 5 timer forsinket pga. tekniske problemer på flyet. Nu er vi så landet i en catch22. Man kan kun klage til Norwegian hvis man er i besiddelse af det 6 cifferede billet-nummer. Hos Bravo Tours siger de at de ikke har dette nummer. Har I en ide til hvad man så skal gøre? Mvh Morten

Svar

af Anette d. 09. juli 2019 kl. 13:49

0 %

Det er korrekt, at I kan kræve standardkompensation, hvis I oplever en lang forsinkelse. Vurderingen af, om flyselskabet i den konkrete situation er forpligtede til at udbetale kompensationen eller fritaget for forpligtelsen vil afhænge af årsagen til forsinkelsen. 

 • Hvis selskabets klageformular har et obligatorisk felt til udfyldelse af billetnummer og I ikke er i stand til at skaffe dette nummer, kan I i stedet prøve at kontakte dem via e-mail. 
 • I kan vedhæfte en kopi af jeres rejseplan samt boardingkort, så flyselskabet kan se, at I rent faktisk var med ombord den pågældende flyvning. 
 • Modtager I ikke et svar eller modtaget I en afvisning af kravet, kan I oprette en klage hos Forbruger Europa eller hos Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen

Fandt du svaret nyttigt

Spørgsmål

af Birte Olesen d. 30. april 2019 kl. 14:42

rejsebureauet afviser at behandle klager over forsinkelse på flytiden hjem fra Tyrkiet, de sige: Som rejsearrangør er vi, i forbindelse med flyforsinkelser, omfattet af Pakkerejseloven men ikke af EU-forordningsregler. Er det rigtigt. Med venlig hilsen

Svar

af Kristina d. 01. maj 2019 kl. 15:59

82 %

Kompensation for forsinkelse på flyvning kan kræves hos både rejsebureau og flyselskab

Det er rigtigt, at EU Forordningen om forsinkelser på flyvninger kun gælder for flyselskaber, og derfor skal I rette henvendelse til flyselskabet. Idet I lettede fra Tyrkiet, der ikke er medlem af EU, skal I have fløjet med et EU flyselskab for at være dækket af reglerne.

 • Flyselskabet er først og fremmest ansvarlig for forsinkelser
 • Du kan under visse omstændigheder sideløbende have ret til erstatning eller prisnedsættelse fra pakkerejseselskabet. Det vil man dog typisk ikke være berettiget til, når forsinkelsen sker på hjemrejsen
 • Hvis du også får kompensation fra flyselskabet, skal de to beløb fratrækkes hinanden, så du ikke får dobbelt kompensation for samme forsinkelse

Fandt du svaret nyttigt

Spørgsmål

af Lukas Heddinge d. 27. april 2019 kl. 12:39

Vi har bestilt billetter på Flybillet.dk fra Kathmandu til København. Vi skal mellemlande i Delhi. Her en uge inden afgang får vi en mail om at flyafgangen fra Delhi er ændret, så vi nu kun har ca. en time i Delhi, hvor vi før havde 2,5. Har vi ret til kompensation hvis vi grundet evt. forsinkelse, sikkerhedskontrol, osv. ikke når afgangen fra Delhi til KBH?

Svar

af Anette d. 29. april 2019 kl. 13:07

0 %

Jeres rettigheder afhænger af flyselskabet og rejsens sammensætning

Hvis I ikke når jeres forbindelsesfly i Delhi, afhænger jeres rettigheder dels af, om jeres rejse er booket på én billet og dels af, hvilke(t) selskab(er), I skal rejse med.

Hvis jeres rejse er booket på én billet, under samme bookingnummer, og er der tale om et EU-flyselskab, så har I ret til at blive ombooket til førstkommende ledige afgang. 

Hvis jeres rejse er booket som separate dele under forskellige bookingnumre, vil flyselskaberne hver især kun være ansvarlige for deres del af rejsen. I en tænkt situation, hvor I ikke når forbindelsesflyet i Delhi, vil I selv skulle betale for en ny billet. 

I kan prøve at tage skriftlig kontakt til flyselskabet og høre, om I kan blive booket ind på en anden afgang, som passer bedre med forbindelsesflyet. 

Du vil i den givne situation ikke have krav på standardkompensation, da forsinkelsen vil være opstået uden for EU.

Fandt du svaret nyttigt

Spørgsmål

af Steffen d. 26. april 2019 kl. 15:41

Jeg har booket en tur/retur billet i forbindelse med ferie i Thailand gennem flybillet.dk den 11-5 til 21-5. Finnair skriver efter 2 uger til mig og informerer mig om at flyet fra Billund til Helsinki er aflyst (ingen årsag givet) og at jeg skal godkende ændring til afgang med fly den 12-5 i stedet (dvs. ankomst d. 13). Det er jeg dog slet ikke interesseret i da jeg vil gå glip af en dags meget dyr overnatning der ikke kan ændres. Jeg har undersøgt afgangene fra Billund og jeg kan med et SAS fly via Kbh nå til Helsinki til resten af den oprindelige rejse, men hvem skal betale det? Jeg går bestemt ikke ud fra at det er mig. På forhånd tak for hjælpen!

Svar

af Anette d. 29. april 2019 kl. 10:16

84 %

Finnair skal ombooke dig til førstkommende ledige afgang

Hvis dit fly er blevet aflyst, har du krav på, at flyselskabet sørger for at ombooke dig til næstkommende ledige afgang på sammenlignelige vilkår.

Hvis du kan dokumentere overfor Finnair, at der findes en afgang med SAS, hvorpå der er ledig kapacitet i samme bookingklasse som bestilt med Finnair, kan du kræve, at de booker dig ind på denne afgang, med mindre de selv kan tilbyde en anden afgang på sammenlignelige vilkår, som kan få dig afsted tidligere end SAS-afgangen.

Hvis ikke Finnair vil acceptere at ombooke dig til SAS-afgangen, og ikke selv kan skaffe en tidligere afgang, kan du selv booke den og kræve pengene tilbagebetalt af Finnair.

Sørg for, at du har skriftlig dokumentation for jeres dialog, førend du booker rejsen selv, da Finnair skal have muligheden for at hjælpe dig, førend du kan ombooke dig selv.

Kan du ikke finde en løsning med Finnair, kan du oprette en klage over selskabet hos Forbruger Europa. I linket kan du læse mere om, hvordan vi har mulighed for at hjælpe dig med en klage, og du kan finde link til vores klageformular.

Fandt du svaret nyttigt

Spørgsmål

af Anne Dupont-pedersen d. 29. marts 2019 kl. 13:39

Hej. Jeg skrev tidligere omkring en ombooking af vores billetter fra den 16 maj til den 9 maj. Jeg har prøvede at komme i kontakt med vueling, men ingen af deres numre virker (siger at der ikke er kontakt til det kaldte nummer) og når jeg prøver at skrive til dem, så siger hjemmesiden at oplysningerne er forkerte (selvom der står korrekt pil ved alle oplysninger) Jeg ved virkelig ikke hvad jeg nu skal gøre?

Svar

af Anette d. 01. april 2019 kl. 11:19

0 %

Kontakt kundeservice

Vueling har en "Contact us" funktion på deres hjemmeside. Det ser ud til, at der er link til klagemuligheder for specifikke situationer, hvis man har været ude at flyve, og så er der en, som hedder "Help", hvor du bør kunne få kontakt til selskabet. 

En anden mulighed er at vælge "Manage your booking". Det kan være, at du får adgang til at kontakte selskabet, når du er logget ind på din billet. 

Fandt du svaret nyttigt

Spørgsmål

af Anne Dupont-pedersen d. 25. marts 2019 kl. 08:55

Hej. Vi har bestilt 2 billetter til paris med afgang den 16 maj og hjemme igen den 19 maj. Vi modtager så en mail fra vueling igår, om at de har ændret vores billetter til den 9 maj og hjemrejse igen den 12 maj. Kan de det?

Svar

af Kristina d. 25. marts 2019 kl. 13:21

89 %

Flyselskab ændrer rejsen med en uge

Det er en meget stor ændring, som Vueling laver i jeres rejse. I har krav på at blive tilbudt valget mellem en ombooking til først ledige afgang – også med andre flyselskaber, eller alle pengene tilbagebetalt.

 • Kontakt Vueling og foreslå eventuelt nogle andre afgange, der passer jer
 • Hvis I ikke får løst sagen, så kontakt Forbruger Europa igen
 • I kan også klage til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen på flypassager.dk

Fandt du svaret nyttigt

Spørgsmål

af Birgit Birkedal Hansen d. 09. januar 2019 kl. 20:53

Vi er 3 personer, som har bestilt fly til Gran Canaria i uge 10 2019. Vi skal rejse med Norwegian. Vi har bestilt hjemrejse fra Gran Canaria søndag den 10. marts 2019 kl. 23.55. Norwegian har ændret hjemrejse til søndag d. 10. kl. 7.55. Vi mister altså 1 dag på rejsemålet. Hvordan er vi stillet?. Jeg tænker, der er jo lang tid til vi skal afsted, men det er alligevel ærgerligt at miste 1 dag.

Svar

af Anette d. 10. januar 2019 kl. 14:33

89 %

Mulighed for en kompensation for mistet tid på rejsemålet

Som passager må man tåle, at flyselskaberne kan være nødt til at foretage mindre ændringer i rejseplanen, men hvis man mister tid på rejsemålet, kan man have krav på kompensation i form af et nedslag i rejsens pris.

 • Der findes nogle vejledende retningslinjer herom, som er udmøntet i praksis af Pakkerejseankenævnet herhjemme. Du kan skele til dem, når du kontakter Norwegian, men være opmærksom på, at de gælder for pakkerejser, og ikke for flyrejser som sådan. 
 • Du bør have i baghovedet, at det er en konkret vurdering i hvert enkelt tilfælde i forhold til, hvor meget tid, der mistes, og i forhold til rejsens pris og den samlede varighed.
 • Start med at sende en skriftlig klage til Norwegian. Hvis I ikke kan nå til enighed om en løsning, kan du oprette en klage hos Forbruger Europa. 

Fandt du svaret nyttigt

Spørgsmål

af Mick Andersen d. 28. november 2018 kl. 21:26

Hej. Har lige været på en uges charterferie. Da vi skulle flyve hjem var det tåget, så vi ikke kunne flyve og måtte derfor overnatte en ekstra nat på destinationen. Rejseselskabet betalte for hotelovernatning, måltider (10 euro for frokost), morgen- og aftensmad på hotellet og transport til og fra lufthavnen. Vi kunne flyve den efterfølgende dag, efter at have tilbragt en ekstra dag/nat på destinationen. Har vi krav på kompensation? Jeg tænker bl.a. på tabt arbejdsfortjeneste, da det var en hverdag vi ikke kunne komme hjem.

Svar

af Anette d. 29. november 2018 kl. 10:57

90 %

Tabt arbejdsfortjeneste skal dokumenteres af arbejdsgiveren

Hvis en flyafgang bliver forsinket eller aflyst på grund af vejrforholdene, vil der være tale om udefrakommende forhold, som ikke kan bebrejdes det enkelte flyselskab. I vil derfor efter al sandsynlighed ikke have krav på udbetaling af standardkompensation efter EU-forordningen om flypassagerers rettigheder.

 • Hvorvidt I har krav på dækning af tabt arbejdsfortjeneste, vil afhænge af om I reelt er blevet trukket i løn.
 • Løntab kan dokumenteres overfor rejseselskabet ved fremsendelse af erklæring fra arbejdsgiveren og lønseddel, hvoraf det pågældende løntræk fremgår.

Fandt du svaret nyttigt

Spørgsmål

af Else hansen d. 27. september 2018 kl. 18:04

Skal til Kreta,men får at vide at vi skal flyve hjem fra en anden lufthavn som er ca. 2_3 timers kørsel fra den ankomne, kan vi få rejsen anuleret

Svar

af Anette d. 28. september 2018 kl. 00:00

90 %

Ikke krav på at annullere rejse

Hvis den eneste ændring på rejsen er, at I skal rejse hjem fra en lufthavn, som ligger 2-3 timers kørsel længere væk, har I ikke krav på at kunne annullere rejsen. 

I kan til gengæld kræve, at der bliver sørget for transporten til den nye lufthavn eller, hvis I selv skal stå for transporten til den nye lufthavn, at flyselskabet/rejsearrangøren dækker eventuelle rimelige merudgifter til transporten. 

Fandt du svaret nyttigt

Spørgsmål

af Kenneth Jensen d. 28. maj 2018 kl. 21:35

Vi skal på en all inklusiv lige om lidt og tilbage i februar blev vores afrejsetidspunkt flyttet fra eftermiddag til 22:15. Vi kontaktede rejseselskabet som tilbød pengene tilbage. Er der andet at hente i den her forbindelse? F.eks kompensation? Der er to børn under 3 med på rejsen, så det er mest deres behov vi tænker på, da vi først vil lande 01:00

Svar

af Anette d. 29. maj 2018 kl. 00:00

80 %

Mulighed for kompensation for mistet tid på rejsemålet

Man må tåle, at der kan ske mindre ændringer i rejseplanen, men mister man tid på rejsemålet, kan man have krav på kompensation i form af et nedslag i rejsens pris

 • Det kan ikke udmåles i absolutte tal, hvor mange timers ændring, der skal til, da det afhænger af hvor lang tid, der mistes i forhold til den samlede rejses varighed
 • Pakkerejseankenævnet har udarbejdet nogle vejledende retningslinjer for, hvor stor en forsinkelse, der skal være tale om

Fandt du svaret nyttigt

Spørgsmål

af Karsten Andersen d. 07. december 2017 kl. 21:52

Vi købte en pakkerejse gennem et dansk rejsebureau. Ved flyafgang var flyet 7 timer forsinket pga. tekniske problemer. Vi har krævet kompensation hos det danske rejsebureau, men de siger, at vi skal lave vores krav om kompensation til flyselskabet. Er det rigtigt?

Svar

af Peter d. 11. december 2017 kl. 00:00

85 %

Kompensationskrav for forsinkelse eller aflysning skal rettes mod flyselskabet

Hvis din flyafgang aflyses eller forsinkes, skal du rette dit krav om kompensation mod det transporterende luftfartsselskab. Rejsebureauet er ikke forpligtet til at bistå i denne proces. 

 • Du kan læse mere om dine rettigheder ved forsinkelse her  

 

Fandt du svaret nyttigt

Spørgsmål

af Anders larsen d. 04. september 2017 kl. 19:10

Hej forbrugereuropa Vi har købt en rejse gennem mycruise.dk med fly til Miami, overnatninger og 8 dages krydstogt i Caribien . Nu her 2 1/2 måned inden afrejse ændrer krydstogt selskabet pludselig sejlplan og vi kommer ikke til St.thomas som planen var, istedet bliver vi spist af med Porto rico som ikke kan sammenlignes med en af de dansk vestindiske øer, og vi mister 1 1/2 time ud af 7 timer på Bahamas . Vi er 2 voksne og 2 børn afsted, har betalt over 42000kr for rejsen, og nu bliver vi tilbudt 100$ ombord på skibet og et gavekort på 1000kr til mycruise.dk . Vi er ikke blevet tilbudt at annullere rejsen. Jeg mener det er en alt for lav kompensation ? Hvad synes i? Mvh Anders larsen

Svar

af Kristina d. 05. september 2017 kl. 00:00

87 %

Rettigheder ved pakkerejser

I har købt en pakkerejse af et dansk selskab, og derfor har I visse rettigheder. Når jeres rejse er blevet ændret væsentligt, kan I have ret til at annullere rejsen eller at få et afslag i prisen. Vi kan ikke vurdere, hvor stort afslaget bør være.

Fandt du svaret nyttigt

Spørgsmål

af Patrick Olsen d. 23. marts 2017 kl. 13:05

Jeg har en tur/retur-billet. Jeg nåede ikke frem til mit udrejse-fly af diverse grunde. Jeg kontakter derfor KLM, men de henviser mig til FlightFinder, da jeg købte billetterne hos dem. Det er dog aften og ingen kontakt at finde hos dem før 1 eller 2 dage efter. I mellemtiden har jeg allerede bestilt et nyt enkeltvejs-fly til Danmark fra Sverige. Nogle dage senere opdager jeg ved et tilfælde, at har KLM dog annulleret min returbillet (blev ikke informeret), da jeg ikke var til stede ved udrejsen. Denne regel kendte jeg ikke til, og jeg klager selvfølgelig til begge parter (KLM og FlightFinder) vedr. dette. De vil dog ikke hjælpe, da de henviser til deres reglement vedr. tur/returbilleter. Jeg har dog nu fundet ud af, at jeg skal klage til KLM, da jeg kun har bestilt flybilletter? Og jeg har også læst mig frem til, at denne praktik med at annullere billetter er nævnet "ulovligt" i følge Forbrugerklagenævnet, eftersom de, KLM og FlightFinder, ikke har udtrykkeligt gjort mig bevidst om denne regel, og at jeg ikke har aktivt godkendt den. Hvem skal jeg klage til, og hvad er mine rettigheder? Er jeg forkert på den? Hvis der intet er at komme efter, kan jeg så få pengene returneret for returbilletten?

Svar

af Kristina d. 27. marts 2017 kl. 00:00

88 %

Når flyselskabet annullerer hjemrejsen, fordi du ikke bruger udrejsen
Det er langt fra alle lande, der har samme praksis som i Danmark om, at flyselskabet ikke må annullere hjemrejsen, når du ikke bruger din udrejse. Det er derfor ikke sikkert, at du har krav på at få nye billetter erstattet af KLM.
Flightfinder er et svensk selskab, og i Sverige anses et selskab som Flightfinder for at være formidlere og ikke en direkte aftalepart. Derfor skal du som udgangspunkt klage til KLM.

Fandt du svaret nyttigt

Spørgsmål

af Mogens Christiansen d. 25. oktober 2016 kl. 12:26

Hej Jeg har modtaget kompensation for en manglende rejsedag fra Bravo Tours vedr. en rejse til Malaga den 14/9 2016 (forsinkelse 9 timer) Kan jeg få kompensation fra flyselskabet for forsinkelsen(tekniske problemer) og må flyselskabet i givet fald modregne den allerede modtagne kompensation fra Bravo Tours?

Svar

af Anette d. 27. oktober 2016 kl. 10:39

92 %

Ikke krav på dobbelt kompensation

Hvis du allerede har modtaget kompensation fra pakkerejseselskabet, kan du ikke også kræve fuld kompensation fra flyselskabet, da begge beløb dækker tabet af tid.

 • Beløbet fra pakkerejseselskabet afhænger af rejsens pris og kan derfor konkret være højere eller lavere end den kompensation, du kan kræve fra flyselskabet. 
 • Klager du også til flyselskabet, har de ret til at modregne det beløb, du allerede har modtaget fra Bravo Tours. 

Fandt du svaret nyttigt

Spørgsmål

af Anders d. 04. august 2016 kl. 11:43

Hej. Har købt flybilletter hos dansk rejsebureau til 2 voksne og 3 børn (9,4,0). Flyselskabet (Vueling) har nu rykket afgangen 6½ time, så afgangen bliver meget sen om aftenen og slet ikke børnevenlig. Kan man kræve at flybilletten bliver annulleret og hele beløbet bliver tilbage betalt?

Svar

af Kristina d. 04. august 2016 kl. 13:59

94 %
Ret til ombooking eller pengene tilbage
Når din rejse bliver ændret, så din ankomst bliver mere end fem timer senere end først aftalt, har du ret til valget mellem ombooking eller pengene tilbage for hele rejsen.
 • Hvis der er mindre end 14 dage til afgang, har du også ret til kompensation. Beregn dit krav her
 • Du kan gøre reglerne gældende direkte ved flyselskabet (Vueling), og du kan også forsøge via rejsebureauet
 • Hvis det ikke lykkes at finde en tilfredsstillende løsning, kan du klage til Forbruger Europa over Vueling

Fandt du svaret nyttigt

Spørgsmål

af Lonnie Jakobsen d. 09. juni 2016 kl. 07:36

Hej Vi har købt en rejse gennem Tyske Alltours, afrejse var fra Hamburg kl. 14.25, men nu har de ændret det til 6.05. Det gør, at vi ikke kan nå det og har foreslået at booke en anden rejse, men de mener vi skal betale 339 euro for at komme ud af kontrakten og at vi samtidigt mister de 531 euro som vi allerede har betalt som første rate. Hvad har vi af rettigheder? Kan vi forlange en anden ferie eller at få pengene tilbage? På forhånd mange tak for hjælpen

Svar

af Anette d. 15. juni 2016 kl. 00:00

89 %

Vilkår for annullering af pakkerejse

En pakkerejse kan annulleres, hvis der sker ændringer i rejsen. Dog skal du måske betale et gebyr. Vilkårene for at kunne annullere afhænger bl.a. af, om rejsen er købt hos en dansk rejsearrangør eller en rejsearrangør fra et andet EU-land.

 • Du kan have forskellige muligheder, når afrejsetidspunktet for en pakkerejse ændres. Det er først og fremmest en betingelse, at ændringen vurderes som væsentlig. Vurderingen af, hvad der anses for at være væsentligt, kan være forskellig efter dansk ret og tysk ret. 
 • Hvis ændringen vurderes som væsentlig, kan du have ret til at få rejsen ændret til en tilsvarende rejse. Det kan være en rejse i samme tidsrum, men til en anden destination, hvortil rejsearrangøren har ledige rejser. Du kan komme til at betale en eventuel prisforskel. Du kan have mulighed for at kræve rejsen annulleret og få dine penge tilbage. 
 • Hvis ændringerne ikke vurderes som væsentlige, vil du alligevel have mulighed for at annullere rejsen og kræve dine penge tilbage, men mod betaling af et gebyr til rejsearrangøren.
 • Du skal kontakte rejsearrangøren skriftligt og fremsætte dit krav hurtigst muligt. 
 • Hvis din skriftlige klage ikke løser sagen, kan du oprette en klage over rejsearrangøren hos Forbruger Europa. Du finder yderligere information om klageforløbet og oprettelse af klagen her. 

Fandt du svaret nyttigt

Spørgsmål

af Ulla Thomsen d. 27. januar 2016 kl. 18:56

Fredag d. 8/1 skulle vi i forbindelse med en rejse til St.Croix købt hos Bravo tours flyve med Norwegian DY7125. Afgang var fastsat til kl. 9.25. Det endte med en afgang 11½ time senere. Vi fik aldrig rigtigt en forklaring på årsagen. Efter noget tumult blev vi tilbudt et værelse på Bella Sky, som vi kunne benytte om eftermiddagen. Vi fik også et måltid mad. Bravo har tilbagebetalt 1357 kr pr. person i kompensation for mistet tid på ST. Croix. Er vi berettiget til yderligere kompensation fra Norwegian?

Svar

af Tobias d. 01. februar 2016 kl. 15:05

80 %

Klag til både sælgeren og flyselskabet ved forsinkelse

Alle krav vedrørende selve rejsens indhold, såsom mistet rejsetid, skal I rette til sælgeren af rejsen. Krav vedrørende jeres rettigheder som flypassager, skal I som udgangspunkt rette til flyselskabet.

 • Du kan beregne hvilke krav og rettigheder du har overfor flyselskabet ved forsinkelse på flyregler.dk

Fandt du svaret nyttigt

Stil et uddybende spørgsmål til emnet: Skal vi klage til flyselskab eller rejsebureau, hvis flytiderne bliver ændret?

Læs artiklen og skriv dit uddybende spørgsmål. Skriv så kort, som du kan. Dit spørgsmål bliver vist her på siden.

Når du kontakter Forbruger Europa for at få svar på et spørgsmål, skal du være opmærksom på, at vi registrerer dine oplysninger. Vi opfordrer dig til at læse privatlivspolitikken om dine rettigheder.

For at undgå spam fra robotter, må vi bede dig svare på et enkelt spørgsmål(Skriv svaret med tal):

Vi bestræber os på at svare på dit spørgsmål indenfor 3 hverdage. Du modtager en mail, når der kommer svar.

Kunne du bruge siden?