Skip navigation

Er det lovligt at købe eller medbringe kopivarer på rejsen i EU?

Spørgsmål / Svar

26. marts 2013

Der findes ingen fælles regler for køb og brug af kopivarer i EU. Reglerne i de enkelte lande bestemmer derfor, om det er lovligt for dig som forbruger at købe eller være i besiddelse af kopivarer.

I nogle EU-lande er det ikke ulovligt at købe kopivarer til privat brug.  I andre EU-lande, skal du være opmærksom på, at du kan blive straffet for køb eller besiddelse af kopivarer med store bøder, fx i Italien, Frankrig og Portugal. Det gælder også selvom du lovligt har købt kopivarerne i et andet land.

Inden du rejser ud i Europa, skal du derfor være opmærksom på, om du medbringer kopivarer, og om det vil være en overtrædelse af lovene i det land, du rejser til eller igennem.

Tjekliste

  • Undersøg reglerne for kopivarer i de lande, du rejser i
  • Undgå at medbringe kopivarer til andre lande
  • Vær varsom med at købe kopivarer på rejser
Sidst opdateret: 26. marts 2013

Uddybende spørgsmål fra andre brugere:

Spørgsmål

af Julie Mortensen d. 28. april 2019 kl. 21:25

Jeg har et spørgsmål. Jeg har en taske som er en kopivare, men der står ikk noget navn af brandet eller selve som den er original fra. Kan jeg så blive stoppet i Frankrig, eller er det kun i lufthavnen de ville se til den? Er der nogen farer for at jeg kan tage den med til Frankrig uden nogen ser noget forkert på den?

Svar

af Anette d. 29. april 2019 kl. 14:33

35 %

Hvis du medbringer tasken til udlandet, kan du risikere en bøde

Hvis din taske er en kopi af et beskyttet design, er det sikrest at lade den blive hjemme fra rejsen.

Reglerne om kopivarer afviger fra land til land, og i visse lande kan en forbruger godt risikere at få en bøde. Det gælder ikke kun i lufthavnen, men i de pågældende lande i det hele taget. 

 

Fandt du svaret nyttigt

Spørgsmål

af Johnny Jensen d. 20. maj 2018 kl. 15:38

Jeg har i Malaga, Spanien købt et "Rolex-ur" til 10 euro. Jeg er i tvivl: kan jeg ha' det på armen og ta' det med hjem til DK. (Med fly)?

Svar

af Christiane d. 22. maj 2018 kl. 00:00

24 %

Køb af kopivarer er ulovligt i nogle lande

Som du også kan læse her på hjemmesiden, er det forskelligt fra land til land, hvordan de har reguleret køb af kopivarer. I Danmark er det umiddelbart ikke ulovligt at have en kopivare til personligt brug men det er rettens vurdering, hvornår der er tale om personligt brug. At have dit ur på armen når du ankommer til Danmark er derfor ikke et brud på de danske regler, men du bør i højere grad være opmærksom på, om der er regler imod det i Spanien når du skal boarde.

Fandt du svaret nyttigt

Stil et uddybende spørgsmål til emnet: Er det lovligt at købe eller medbringe kopivarer på rejsen i EU?

Læs artiklen og skriv dit uddybende spørgsmål. Skriv så kort, som du kan. Dit spørgsmål bliver vist her på siden.

Når du kontakter Forbruger Europa for at få svar på et spørgsmål, skal du være opmærksom på, at vi registrerer dine oplysninger. Vi opfordrer dig til at læse privatlivspolitikken om dine rettigheder.

For at undgå spam fra robotter, må vi bede dig svare på et enkelt spørgsmål(Skriv svaret med tal):

Vi bestræber os på at svare på dit spørgsmålindenfor 3 hverdage. Du modtager en mail, når der kommer svar.

KUNNE DU BRUGE SIDEN?