Skip navigation

Skal jeg betale told og moms ved nethandel i udlandet?

Spørgsmål / Svar

27. april 2016

Du skal normalt ikke betale told og dansk moms, når du handler i andre EU-lande. Når du handler uden for EU, skal du betale told og moms.

Når du køber en vare i et andet land inden for EU, vil der normalt allerede være betalt moms i det land, varen sendes fra. Kun hvis virksomheden er momsregistreret i Danmark, skal du betale dansk moms. Sælger er ansvarlig for, at momsen bliver korrekt betalt.

Du skal ikke betale told, når du køber varer i et andet EU-land. Hvis du alligevel bliver opkrævet told, kan det tyde på, at varen er købt uden for EU.

Når du handler med et land uden for EU, så skal du forvente, at den oplyste pris vil blive tillagt dansk moms, told og toldbehandlingsgebyr.

SKAT’s hjemmeside kan du læse om afgifter i forbindelse med nethandel inden for eller uden for EU. 

Bliver varen pålagt told og moms uden, at sælgeren på forhånd oplyste dig om dette, kan du klage til sælgeren og forlange det opkrævede beløb retur.

Du skal være opmærksom på, at nogle områder inden for EU har særstatus. Det betyder, at du altid vil blive opkrævet dansk moms ved leveringen, ligesom du typisk også vil blive opkrævet det toldbehandlingsgebyr, som transportøren tager for at beregne og opkræve momsen.

Visse mindre områder i Europa er ikke med i EU's moms- og afgiftsområde. Det betyder, at du skal betale moms og afgifter, når du køber varer, der bliver sendt fra disse områder. Det gælder blandt andet:

  • Færøerne
  • Grønland
  • De Kanariske Øer (Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, La Palma, La Gomera, El Hierro og Fuerteventura)
  • De Britiske Kanaløer (Alderney, Guernsey og Jersey)

Tjekliste

Sidst opdateret: 27. april 2016

Uddybende spørgsmål fra andre brugere:

Spørgsmål

af Maria d. 03. januar 2020 kl. 21:47

Af Amazon.de fremgår, at prisen er inklusiv tysk moms. Hvis varen sendes til Danmark fra Japan, vil jeg da også blive opkrævet told/moms i Danmark?

Svar

af Kristina d. 06. januar 2020 kl. 11:34

58 %

Det skal være tydeligt oplyst, hvis du skal betale told

Hvis varen skal fortoldes, når du får den sendt, fordi den bliver sendt direkte fra et land uden for EU, skal sælger sørge for at oplyse dette tydeligt.

Om du skal betale dansk eller tysk moms, afhænger af hvor meget sælger omsætter for i Danmark. Det er sælgers ansvar at oplyse dig om moms efter bedste evne. Hvis du køber varen direkte af Amazon.de (og ikke på deres platform), er Amazon.de momsregistreret i Danmark, og derfor ville du skulle betale dansk moms i stedet for tysk moms. Du vil aldrig skulle betale både tysk og dansk moms for samme køb.

Fandt du svaret nyttigt

Spørgsmål

af Marianne Klüglein d. 01. februar 2019 kl. 18:33

Skal jeg betale toldafgift af varer, som jeg vil købe i WISH Venlig hilsen Marianne Klüglein

Svar

af Peter d. 04. februar 2019 kl. 15:35

60 %

Moms på varer udenfor EU

Du kan blive pålagt at skulle betale toldafgift for varer, som du har købt udenfor EU. 

Wish.com er en amerikanskbaseret virksomhed, som hovedsageligt sælger produkter fra kinesiske producenter. Der er derfor stor sandsynlighed for, at varene afsendes udenfor EU, hvorfor du kan risikere, at skulle betale toldafgift.  

Fandt du svaret nyttigt

Spørgsmål

af Kent Alstrup d. 05. maj 2017 kl. 06:48

Hej. Jeg handler en del cykeludstyr på nettet, inden for EU De fleste butikker er begyndt at opkræve dansk moms på deres varer, på trods af at deres adresse på hjemmesiden er Tyskland og England. De henviser til at der i 2015 kom ny lov der kræver at de opkræver moms for modtagerlandet. Kan dette være rigtigt. Det er vel ikke en del af varens fri bævæglighed. R2-bike.com http://www.chainreactioncycles.com/dk/en Er to af dem jeg bruger.

Svar

af Kristina d. 08. maj 2017 kl. 14:38

72 %
Virksomheders momspligt
Når en udenlandsk virksomhed sælger for mere end 35.000 euro til danske forbrugere på et år, bliver virksomheden momspligtig i Danmark. Derfor kan det godt passe, at du i nogle tilfælde skal betale dansk moms, selvom du handler på udenlandske hjemmesider.
  • Læs mere om moms på SKATs hjemmeside
  • Du kan eventuelt selv tjekke, om virksomheden har et dansk cvr-/momsnummer

Fandt du svaret nyttigt

Stil et uddybende spørgsmål til emnet: Skal jeg betale told og moms ved nethandel i udlandet?

Læs artiklen og skriv dit uddybende spørgsmål. Skriv så kort, som du kan. Dit spørgsmål bliver vist her på siden.

Når du kontakter Forbruger Europa for at få svar på et spørgsmål, skal du være opmærksom på, at vi registrerer dine oplysninger. Vi opfordrer dig til at læse privatlivspolitikken om dine rettigheder.

For at undgå spam fra robotter, må vi bede dig svare på et enkelt spørgsmål(Skriv svaret med tal):

Vi bestræber os på at svare på dit spørgsmålindenfor 3 hverdage. Du modtager en mail, når der kommer svar.

KUNNE DU BRUGE SIDEN?