Skip navigation

Hvem skal jeg klage til, hvis jeg har handlet på en bookingportal?

Spørgsmål / Svar

08. april 2016

Du skal altid klage til sælgeren. Derfor skal du undersøge, om bookingportalen blot formidler kontakt til en anden sælger, eller om bookingportalen er sælgeren.

Det er afgørende om bookingportalen blot sender dig videre til fx flyselskabets eller biludlejningsfirmaets hjemmeside, eller om du gennemfører købet direkte på portalens hjemmeside. Hvis du køber på portalens hjemmeside, så er det portalen, du indgår aftale med. 

Hvis portalen sender dig videre til fx et flyselskab eller et biludlejningsfirma, så er portalen sandsynligvis formidler, og det vil være flyselskab eller biludlejningsfirma, som er sælgeren.

Du skal altid klage til sælgeren. Det er som udgangspunkt den, du indgår købs- eller lejeaftalen med, der er sælgeren. Det bør altid fremgå af aftalebetingelserne, hvem du kan klage til, hvis der opstår problemer. Hvis du er i tvivl, så spørg, inden du gennemfører købet.

Hvis du er i tvivl om, hvem der er sælgeren, bør du dog klage til alle parter – dvs. både bookingportalen og fx flyselskab eller biludlejningsfirma. 

Du kan læse mere om, hvordan du finder frem til hvem det er, du har indgået aftalen med her.

Tjekliste

  • Læs aftalevilkår inden du handler på portalen
  • Klag til begge parter, hvis du er i tvivl om, hvem der er sælgeren. 
  • Hvis du skal bruge en klageformular på hjemmesiden, så tag et skærmprint, inden du trykker send, så du kan dokumentere din klage
  • Kontakt Forbruger Europa for at få hjælp, hvis flyselskabet afviser dit krav
Sidst opdateret: 08. april 2016

Uddybende spørgsmål fra andre brugere:

Spørgsmål

af Michael Møller d. 04. august 2021 kl. 21:56

Søgte fly billetter gennem Travel link, endte med at købe de søgte billetter, en retur rejse, gennem supersaver.com - i dag sender Supersaver en mail med at min hjemrejse er aflyst - ikke hele rejsen - kun hjemrejsen. Jeg har booket min rejse før prisene gik amok og der stadig var ledige flyafgange at få. For at søge erstatning for den aflyste hjemrejse, opkræver booking selskab 225,- DKK i administrations gebyr. Dette før pengene overhovedet er udbetalt fra flyselskab eller erstatningen godkendt. Alternativt kan jeg vælge at betale 225,- DKK for at supersaver laver en søgning efter ledige flybilletter. De har ingen planer om at ombooke mig - men jeg skal betale differencen på de nu voldsomt dyre hjemrejse alternativer de finder. Ud over jeg skal betale 225,- DKK for at få erstattet lidt småpenge for hjemrejsen skal jeg også betale ydeligere et sæt flybilletter eller krølle udrejsebilletten sammen... Supersaver har også sat en deadline på min beslutning - halv et i nat. Kan det virkelig være rigtigt at det er lovligt at behandle sine kunder sådan? Kan jeg få erstattet også udrejse billet, når hjemrejse er aflyst over 14 dage før rejsen?

Spørgsmål

af Sanne Ljungberg d. 16. marts 2020 kl. 14:22

Vi havde booket en pakkerejse via Travellink.dk. (Fly og Hotel). Grundet coronavirus, er begge fly aflyst, da Danmark jo har lukket grænserne. Easyjet refunderer vores flybilletter - men Travellink vil ikke refundere vores hotelophold i Berlin fra den 3-5. april 2020. Vi er af den overbevisning at vi har ret til refusion, men ved ikke hvem vi skal stile kravet mod?

Svar

af Christel d. 17. marts 2020 kl. 09:56

79 %

Når der er tale om en pakkerejse, så har I også krav på at få udgifterne til hotellet retur. I skal derfor klage til Travellink. Kan I ikke finde en løsning med Travellink, så kan I enten kontakte jeres forsikringsselskab og høre om de vil dække eller klage over Travellink til Forbruger Europa.

Fandt du svaret nyttigt

Spørgsmål

af John Zimmer d. 23. februar 2020 kl. 20:57

Vi fik aflyst vores hjemrejse fra Alicante, blev ringet op af KLM en tre timer før afgang, og fik at vide, at flyet var forsinket 5-6 timer. Omkring middag får vi at vide flyet er aflyst, vi kan blive ombooket til næste dag. Jeg beder KLM om at ombooke mig til Norwegian, som har et fly hjem samme dag kl 16.15, det vil de ikke. Vi er nød til at komme hjem samme dag, da jeg havde to hunde i hundepension, så jeg tager selv i lufthavnen og booker fire nye hjemrejse billetter hos Norwegian, og sender ved hjemkomst krav om betaling af disse billetter. Flyrejsen er købt direkte hos KLM, så det er selvfølgelig dem jeg klager til. Turen fra Alicante til Amsterdam flyves for KLM af Transavia (Et KLM ejet lavprisselskab). Jeg har nu fået afslag fra KLM, med besked om, at jeg selv skal rette mit krav mod Transavia - men jeg har ikke købt nogen billet hos Transavia, kan det være rigtigt? KLMs svar: In line with current legislation, the disruption of a flight is the responsibility of operating carrier. Therefore, in your case, only Transavia Airlines can advise regarding the reason for this disruption and provide any assistance/compensation that may be due. Hence, we advise you to contact them to apply for compensation that may be due

Svar

af Christel d. 25. februar 2020 kl. 08:57

59 %

Det er korrekt at et krav, i forbindelse med flyaflysning eller flyforsinkelse, skal rettes mod det faktisk udførende flyselskab. Dette flyselskab vil ofte fremgå af boardingkortet. Det lyder som om, at det er Transavia der er det udførende flyselskab i dit tilfælde. I nogle tilfælde kan man også rette sit krav mod det flyselskab, hvor man har købt billetten, hvis der er tale om 'wetlease'. 'Wetlease' vil sige, at flyselskabet har lejet hele flyet inkl. Besætning.

Fandt du svaret nyttigt

Spørgsmål

af Am d. 25. januar 2020 kl. 21:38

Jeg har købt billet på flybillet.dk fra København til Zagreb via Wien (et samlet booking-nummer). Da jeg ankom til Wien, opdagede jeg, at min fly til Zagreb var aflyst. Austrian Airlines tilbød mig en ombooking, Wien-Sarajevo-Zagreb. De oplyste desuden, at det var en planlagt aflysning 14 dag før rejsen, men at de ikke havde kontaktet mig. Efterfølgende har jeg skrevet til Austrian for at få kompensation, men de har svaret, at det var rejsebureauets ansvar at oplyse mig om aflysningen, da flyselskabet ikke havde mine kontaktoplysninger. Kan jeg klage til flybillet.dk, eller kan jeg kræve en kompensation fra Austrian Airlines, selvom jeg købte biletten via. flybillet.dk?

Svar

af Kristina d. 28. januar 2020 kl. 10:17

76 %

Flyselskabet er ansvarlig for at give dig information om en aflysning

Uanset hvor du har booket din flybillet, er det flyselskabets – altså Austrian Airlines – ansvar at sørge for, at du modtager besked om aflysningen.

Fordi du ikke har fået beskeden om aflysningen mere end 14 dage før afrejse, så har du ret til kompensation på 250 euro fra Austrian AIrlines.

Fandt du svaret nyttigt

Stil et uddybende spørgsmål til emnet: Hvem skal jeg klage til, hvis jeg har handlet på en bookingportal?

Læs artiklen og skriv dit uddybende spørgsmål. Skriv så kort, som du kan. Dit spørgsmål bliver vist her på siden.

Når du kontakter Forbruger Europa for at få svar på et spørgsmål, skal du være opmærksom på, at vi registrerer dine oplysninger. Vi opfordrer dig til at læse privatlivspolitikken om dine rettigheder.

For at undgå spam fra robotter, må vi bede dig svare på et enkelt spørgsmål(Skriv svaret med tal):

Vi bestræber os på at svare på dit spørgsmålindenfor 3 hverdage. Du modtager en mail, når der kommer svar.

KUNNE DU BRUGE SIDEN?