Skip navigation

Kan jeg fortryde køb af flybilletter på nettet?

Spørgsmål / Svar

19. juni 2013

Der er ingen fælles EU-regler, som giver ret til at fortryde køb af flybilletter. Tjek derfor aftalebetingelserne inden købet, så du ved, om sælgeren tilbyder fortrydelsesret.

Selvom der ikke er en lovbestemt fortrydelsesret på køb af flybilletter, vil nogle sælgere alligevel give dig ret til at fortryde købet.

Muligheden for at fortryde købet af din flybillet afhænger derfor af, hvad der er aftalt mellem dig og sælgeren. Dette skal fremgå af aftalebetingelserne.

Selvom du ikke har ret til at fortryde købet, kan du være berettiget til at få tilbagebetalt refunderbare skatter og afgifter, hvis du ikke benytter din flybillet.

Læs mere om, hvad du har ret til at få refunderet, hvis du ikke benytter din flybillet.

Tjekliste

  • Undersøg om sælgeren giver dig fortrydelsesret
  • Sørg for at få en aftale om fortrydelsesret på skrift
  • Kontakt sælgeren, så snart du ved, at du ønsker at bruge din aftalte fortrydelsesret
  • Kontakt Forbruger Europa, hvis du ikke kan blive enig med sælgeren
Sidst opdateret: 19. juni 2013

Uddybende spørgsmål fra andre brugere:

Spørgsmål

af Ulla Schwennesen d. 25. marts 2020 kl. 19:06

Vi har booket en rejse til Budapest d. 5. april og 5 dage frem (med Norwegian). Vi har jo fået at vide, at vi ikke må rejse ud af landet med mindre der er yderst presserende grunde til rejsen. Det kan man jo ikke sige at en fornøjelsestur til Ungarn er. Derfor regner jeg da med at blive afvist i Kastrup hvis vi forsøger at rejse. Under disse omstændigheder, hvor man ikke er i stand til at foretage sin rejse pga. forbud fra regeringen mener jeg da at Norwegian skal refundere vores rejse?

Svar

af Claudia d. 27. marts 2020 kl. 14:45

78 %

Det vil afhænge af, om dit fly er aflyst. Er dit fly aflyst, så har du krav på valget mellem pengene retur eller ombooking. Er dit fly ikke aflyst, så har du kun krav på at få skatter og afgifter tilbagebetalt. Da Udenrigsministeriet fraråder rejse til alle lande indtil den 13. april, kan du eventuelt få dækket dit tab hos din rejseforsikring. Du vil dog ikke blive afvist at rejse ud af landet, da det kun er en vejledning og derfor din beslutning, om du vil rejse.

Fandt du svaret nyttigt

Spørgsmål

af Stefan d. 20. marts 2020 kl. 10:35

Jeg her købt et par flybillet igennem Vueling. De har dog aflyst flyet, hvilket giver god mening. I en mail tilbyder de så at jeg kan få refunderet mine billetter hvilket jeg så gør, men efter at have gjort dette sender de så en mail om at jeg vil få min voucher/tilgode-bevis inden for de næste 10 dage. På intet tidspunkt i processen gør de en opmærksom på at man kun får en voucher og ikke et pengene tilbage. Kan de godt det? Jeg har betalt for en service som jeg så ikke får.

Svar

af Christel d. 20. marts 2020 kl. 14:11

91 %

Er dit fly blevet aflyst har du krav på at få pengene retur og ikke kun en voucher. Kan du ikke finde en løsning med Vueling, så kan du klage til Trafik-, Bygge- Boligstyrelsen, hvis du skulle flyve fra en lufthavn i Danmark. Du klager via deres hjemmeside flypassager.dk. Det er gratis.

Fandt du svaret nyttigt

Spørgsmål

af Ivan blicher d. 15. marts 2020 kl. 11:56

Vi har bestilt flybillletter hos Norwegian til Malaga den 8-4-2020 loweFare Men nu må vi jo ikke rejse ud af landet hvordan er vi stillet ??. Kan vi få pengene retur eller ændret billetterne til anden dato.

Svar

af Christel d. 17. marts 2020 kl. 08:42

86 %

Afgår flyet planmæssigt, så vil I som udgangspunkt hverken have krav på tilbagebetaling eller ombooking. I kan dog godt kontakte Norwegian og aftale en ombooking. Bliver flyet aflyst, så har I krav på enten ombooking eller pengene retur.

Afgår flyet, men ønsker I ikke at rejse, så kan I kontakte jeres forsikringsselskab og høre om det er noget, som de dækker eller søge refunderbare skatter og afgifter retur fra Norwegian.

Fandt du svaret nyttigt

Spørgsmål

af Maria d. 13. marts 2020 kl. 19:41

Har flybilletter til Malaga den 5/4 og retur den 13/4....nu har regeringen lukket grænsen...hvilken rettigheder har jeg? Vi skulle flyve med Norwegian, og har betalt med mastercard som har afbestillingsforsikring . Billetterne er Low fair, og de er under normale forholdt ikke muligt at få refunderet

Svar

af Christel d. 17. marts 2020 kl. 07:28

75 %

Selve lukningen af grænsen har ikke nogen betydning for dine rettigheder over for Norwegian. Reglerne er sådan, at aflyses flyet, så kan du få pengene retur. Afgår flyet planmæssigt, så vil du ikke kunne få pengene retur. Aflyses udrejsen, så kan du få både udrejse og hjemrejse retur, hvis de to billetter er købt samtidig og med samme flyselskab. Da du har en afbestillingsforsikring, så kan du formentlig få dækket dine omkostninger af den vej, hvis ikke flyet er aflyst. 

Fandt du svaret nyttigt

Stil et uddybende spørgsmål til emnet: Kan jeg fortryde køb af flybilletter på nettet?

Læs artiklen og skriv dit uddybende spørgsmål. Skriv så kort, som du kan. Dit spørgsmål bliver vist her på siden.

Når du kontakter Forbruger Europa for at få svar på et spørgsmål, skal du være opmærksom på, at vi registrerer dine oplysninger. Vi opfordrer dig til at læse privatlivspolitikken om dine rettigheder.

For at undgå spam fra robotter, må vi bede dig svare på et enkelt spørgsmål(Skriv svaret med tal):

Vi bestræber os på at svare på dit spørgsmålindenfor 3 hverdage. Du modtager en mail, når der kommer svar.

KUNNE DU BRUGE SIDEN?