Skip navigation

Hvad er reklamationsfristen, når jeg køber en vare i et EU-land?

Spørgsmål / Svar

26. marts 2013

Der er altid mindst to års reklamationsret uanset hvilket EU-land, du vælger at købe varer i.

Når du køber varer i butikker i et hvilket som helst EU-land, har du altid minimum to års reklamationsret. De enkelte EU-lande kan vælge at give forbrugere en længere reklamationsret, men det kan aldrig blive mindre end to år.

Hvis du opdager en fejl, som du mener, at sælgeren er ansvarlig for, skal du klage til sælgeren hurtigst muligt og inden for rimelig tid efter, at du har opdaget fejlen. I nogle lande kan du risikere helt miste din mulighed for at klage over den pågældende fejl, hvis ikke du klager inden for de to måneder efter, du har konstateret fejlen.

Tjekliste 

  • Sørg for at få en kvittering ved købet 
  • Gem din kvittering for købet i hele reklamationsperioden 
  • Klag skriftligt til sælgeren, så du kan bevise, at du har klaget rettidigt. Hvis du skal bruge en klageformular på hjemmesiden, så tag et skærmprint, inden du trykker send, så du kan dokumentere din klage
Sidst opdateret: 26. marts 2013

Uddybende spørgsmål fra andre brugere:

Spørgsmål

af Anders Nielsen d. 17. juni 2021 kl. 07:23

Hvad er mine rettigheder når reklamationsretten på 2 år er udløbet. Jeg har et elektronik produkt (soundbar) til 3700,- kr. der er gået i stykker - og jeg ved at de 2 år er gået. Men de kan ikke sende produktet til reparation på min regning, da fabrikanten ikke har værksted i Danmark. De vil ikke foretage sig yderligere - andet end at sælge mig et nyt produkt. Jeg var ikke gjort opmærksom på dette ved køb.

Stil et uddybende spørgsmål til emnet: Hvad er reklamationsfristen, når jeg køber en vare i et EU-land?

Læs artiklen og skriv dit uddybende spørgsmål. Skriv så kort, som du kan. Dit spørgsmål bliver vist her på siden.

Når du kontakter Forbruger Europa for at få svar på et spørgsmål, skal du være opmærksom på, at vi registrerer dine oplysninger. Vi opfordrer dig til at læse privatlivspolitikken om dine rettigheder.

For at undgå spam fra robotter, må vi bede dig svare på et enkelt spørgsmål(Skriv svaret med tal):

Vi bestræber os på at svare på dit spørgsmålindenfor 3 hverdage. Du modtager en mail, når der kommer svar.

KUNNE DU BRUGE SIDEN?