Gå til resume Gå til indhold

Din datingprofil kan blive en dyr fornøjelse

Dating
Nyhed

Det kan være indviklet og svært at få opsagt en datingprofil. Nogle forbrugere føler sig også flået, fordi abonnementet kan have en lang bindingsperiode, hvor de skal blive ved at betale.


Gå til indhold
Hvis man ikke læser det med småt i aftalebetingelserne, kan en datingprofil blive en dyr fornøjelse.

En forbruger fortrød sit medlemskab bare fem dage efter aftalen var indgået, fordi han ikke fandt mere end 15 kontakter på datingsiden. Alligevel skulle han betale over 2400 kroner svarende til seks måneders medlemskab. Datingsiden opkrævede ham pengene for den tid han allerede havde nået at bruge på datingsiden. Forbrugeren blev vred og kontaktede Forbruger Europa netværket. I dette tilfælde var vi i stand til at hjælpe. Forbrugeren fik hele beløbet tilbage.

Han er ikke den eneste, der har bedt om hjælp. Hvert år oplever mange forbrugere problemer med datingsider og kontakter Forbruger Europa. I 2016 oprettede det danske kontor 16 klagesager over udenlandske datingsider, og flere forbrugere henvendte sig på vores hotline.


Fortrydelsesret på dating

Man har som udgangspunkt 14 dages fortrydelsesret efter oprettelse af en datingprofil. Ofte står det i aftalebetingelserne, at fortrydelsesretten bortfalder, hvis man tager abonnementet i brug ved at tjekke andre profiler eller kontakte andre brugere. Det var det, som den forurettede forbruger oplevede.

Man bør derfor læse betingelserne grundigt, inden man opretter en profil.

Nogle datingsider tilbyder en prøveperiode, hvor man får den første måned gratis. Derefter er man bundet af et medlemskab, der koster penge. Andre datingsider tilbyder et gratis medlemskab med mulighed for at opgradere til et medlemskab, der koster penge.

Mange medlemskaber er fortløbende. Det betyder, at bindingsperioden automatisk bliver fornyet, medmindre man selv opsiger aftalen. Hvis man er midt i en bindingsperiode, kan man som udgangspunkt ikke opsige sit medlemskab, før perioden er udløbet.

Aftalen er kun gyldig, hvis man i betingelserne er blevet gjort opmærksom på, at man er bundet af et medlemskab, eller at det koster penge. 

Gode råd

  • Læs alle aftalebetingelser, inden du tilmelder dig.
  • Du opsiger ikke dit medlemskab blot ved at slette din datingprofil. Du bør tjekke aftalens bindingsperiode og vilkår for opsigelse, så du kan opsige i rette tid.
  • Opfylder datingsiden ikke dine forventninger, så lad være med at bruge den. Udnyt din fortrydelsesret og giv straks datingsiden skriftligt besked og gem en kopi. På den måde kan du undgå eller minimere risikoen for at datingsiden opkræver gebyrer.
  • Hvis du har problemer med en datingside, der er etableret i et andet EU-land, kan Forbruger Europa hjælpe dig med din klage.
 

Hvad er Forbruger Europa?

Forbruger Europa er et europæisk netværk, der vejleder forbrugere om deres rettigheder og hjælper, hvis der opstår et problem med en sælger i et andet EU-land. Der er et Forbruger Europa kontor i hvert EU-land samt Norge og Island. Forbruger Europa i Danmark er en del af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Pressekontakt

For yderligere information kontakt Stine Sofie Mathisen på telefon 41 71 52 63 eller mail stma@forbrugereuropa.dk


Sidst opdateret:   13. februar 2017
 
 
  • Udskriv Udskriv
  • Tip en ven Tip en ven
  • Del Del