Gå til resume Gå til indhold

Sådan betaler du sikkert på nettet

betaling
Artikel

Når du handler på nettet, så bør du sørge for at vælge den sikreste betalingsmåde. Det betyder, at du i nogle tilfælde få tilbageført dine penge, hvis sælgeren ikke lever op til sine forpligtelser, går konkurs eller du fortryder købet til tiden.  Du skal også være opmærksom på, at dine personlige oplysninger beskyttes og ikke bliver misbrugt.
Gå til indhold
Databeskyttelse på en hjemmeside er afgørende for, om hjemmesiden er sikker for dig at handle på. Du kan nemlig risikere identitetstyveri, hvis du videregiver bestemte personlige oplysninger sammen med dit kortnummer til de forkerte.

Læs mere: Sådan undgår du svindelhjemmesider

Tjekliste til sikker betaling

  • Det bør fremgå af hjemmesiden, hvilke betalingsmuligheder den tilbyder. Oplysningerne skal være tilgængelige inden du accepterer et køb.
  • Du bør undersøge, at du er på en sikker hjemmeside, inden du indtaster dine kortoplysninger. Det kan du gøre ved at kigge efter symbolet med en lukket hængelås nederst i højre hjørne af browservinduet. Tjek også, at hjemmesideadressen begynder med ”https://”
  • Du bør også kontrollere, at du rent faktisk er på den rette hjemmeside. Der findes falske hjemmesider, som har adresser, der ligger tæt op ad en velkendt hjemmeside. Du kan ved en banal indtastningsfejl havne på en falsk side, som har til hensigt at misbruge dine kortoplysninger.
  • Sørg desuden for, at den nyeste antivirus software og en firewall er installeret på din computer, så du undgår at blive hacket.

Du kan få tilbageført dine penge

Når du har betalt med betalingskort via nettet, kan du få dine penge tilbage gennem din kortudsteder, hvis fx:
  • Sælger hæver et højere beløb end I har aftalt
  • Sælger ikke har leveret din vare
  • Du har udnyttet din fortrydelsesret, før varen er leveret
Banken kan kun tilbagebetale dine penge, hvis du har klaget til sælgeren først.

Hvis du er i tvivl om, at din kortudsteder kan hjælpe med at tilbageføre penge i dit konkrete tilfælde, så kontakt altid kortudstederen for at få en afklaring.

Betalingskort er sikre

Det er normalt sikkert at betale med et betalingskort, hvor du indtaster kortnummer, udløbsdato og kontrolcifre. Når du har betalt med betalingskort ved netop at indtaste disse oplysninger, kan din kortudsteder tilbageføre pengene til din konto som nævnt i forrige afsnit.

Hvis du er i tvivl om, at din kortudsteder kan hjælpe med at tilbageføre penge i dit konkrete tilfælde, så kontakt dem alligevel for at få en afklaring.

Har du købt en vare i en netbutik og betalt med MobilePay ved at indsætte dine kortoplysninger ved betalingen, kan du i mange tilfælde få banken til at tilbageføre dine penge. Virksomhedens navn skal stå på betalingen i din kontooversigt, for at du teknisk set har betalt med dit betalingskort. Du skal ikke sende penge til et mobilnummer, hvis du vil have mulighed for at få banken til at tilbageføre dine penge.

Læs mere:
Hvordan er det sikrest at betale, når jeg handler på internettet?
Nethandel i udlandet

Sidst opdateret:   4. april 2017
 
 
  • Udskriv Udskriv
  • Tip en ven Tip en ven
  • Del Del